Έντονος ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά την επίθεση με μολότοφ - «Όποιος τολμήσει να ρίξει κροτίδα...»
19.05.2021 - 11:17
Προβληματισμός επικρατεί στις κυπριακές Αρχές, μετά την επίθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον νέο Αστυνομικό Σταθμό στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό.
«Όποιος τολμήσει να ρίξει κροτίδα ή μολότοφ σε Αστυνομικό Σταθμό βάλλει κατά των Αρχών και του Κράτους. Είναι ένα γεγονός που μας απασχολεί. Ευτυχώς δεν έχει προκληθεί ζημιά ούτε στην περίφραξη, ούτε σε αστυνομικά οχήματα. Διερευνούμε το περιστατικό και ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε στον δράστη».
Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν λίγο πριν από τις 22:00 όταν άγνωστοι, που έδρασαν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι πέταξαν τη βόμβα μολότοφ στην εξωτερική πλευρά σταθμού και τράπηκαν σε φυγή.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα χωρίς να προκαλέσει άλλα προβλήματα ενώ στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό των ανεγκέφαλων δραστών.
Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 9:30 στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ χωρίς την παρουσία του ΟΗΕ, ο Τουφάν Ερχιουρμάν, προχώρησε στη σύγκληση σύσκεψης του συμβουλίου πολιτικών κομμάτων των κατεχομένων.