ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τάβλι, πιλόττα και πρόστιμα σε καφέ ή συλλόγους - Τι ισχύει

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τάβλι, πιλόττα και πρόστιμα σε καφέ ή συλλόγους - Τι ισχύει

Πριν την επιβολή του τελευταίου -ελπίζουμε- καθολικού lockdown στο νησί μας, είχε ξεσπάσει μια μικρή διαμάχη μεταξύ θαμώνων/ιδιοκτητών καφενέδων και καφετεριών με την Αστυνομία και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα αρκετός κόσμος παραπονέθηκε πως μετά από ελέγχους σε υποστατικά, είτε από μέλη του Υφυπουργείου Τουρισμού είτε από μέλη της Αστυνομικής δύναμης, ενημερώθηκαν πως τα χαρτιά (τράπουλες) αλλά και το τάβλι απαγορεύεται ρητά.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και αυτοί που κλήθηκαν να πληρώσουν εξώδικο πρόστιμο -τόσο θαμώνες όσο και ιδιοκτήτες- ύψους 300€. Όπως ενημερωθήκαμε, η πιο πάνω σύσταση, δεν αποτελούσε οδηγία του Υπουργείου Υγείας, αλλά καθαρά ερμηνεία του διατάγματος από πλευράς Αστυνομίας και Υφ. Τουρισμού.

Συγκεκριμένα μας αναφέρθηκε από επίσημα χείλη πως ‘από τη στιγμή που οι χώροι εστίασης λειτουργούν αποκλειστικά για σκοπούς σίτισης οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εντός του υποστατικού απαγορεύεται’.

Πλέον επιστρέψαμε με την ίδια απορία αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε διευκρίνιση στο καινούριο διάταγμα αλλά ούτε και στις δέσμες χαλαρώσεων όσον αφορά τη χρήση τράπουλας ή ταβλιού σε χώρους εστίασης.

Η ενημέρωση που λάβαμε από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας είναι ότι πλέον επιτρέπεται κανονικά -τόσο από τους ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης/καφενέδων/συλλόγων να έχουν προσβάσιμες τράπουλες και τάβλια- όσο και από τους πελάτες-θαμώνες να τα χρησιμοποιούν κανονικά, νοουμένου ότι όσοι παίζουν έχουν προσκομίσει μαζί τους SafePass.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top