ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστοί δρόμοι σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο από αύριο - Δείτε αναλυτικά για αποφυγή ταλαιπωρίας

Κλειστοί δρόμοι σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο από αύριο - Δείτε αναλυτικά για αποφυγή ταλαιπωρίας

Κλειστοί δρόμοι σε διάφορα σημεία Παγκύπρια θα υπάρχουν από αύριο Δευτέρα 24 Μαϊου σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας. 

Αναλυτικά τα σημεία: 

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, την περίοδο 13/05/2021 – 30/06/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 8:30π.μ. και 5:00μ.μ, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς μέχρι και το Παραλίμνι, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρικής νησίδας, και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλίμνι, την περίοδο 04/5/2021 – 31/5/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:30, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος δέντρων στο έρεισμα του δρόμου, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 300μ. περίπου, και από τις δύο κατευθύνσεις, από τον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού, την περίοδο 07/05/2021 – 27/05/2021, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:00, θα διεξάγονται εργασίες αποκατάστασης του πρανούς σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το πλάτος του ερείσματος θα καταληφθεί για μήκος 100μ. στην κατεύθυνση από Ριζοελιά προς κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού και θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα σήματα τροχαίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό. 

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο Χοιροκοιτίας μέχρι την έξοδο Ζυγίου, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, την Τρίτη, 25/5/2021 μέχρι την Πέμπτη, 27/5/2021, μεταξύ των ωρών 20:00 το βράδυ και 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό σε μήκος 3 χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Σε τμήματα στους αυτοκινητοδρόμους Λευκωσίας-Λεμεσού, Λευκωσίας–Λάρνακας και Λευκωσίας–Κοκκινοτριμιθιάς, από τη Δευτέρα 18/01/2021 μέχρι το τέλος Μαΐου 2021από τις 8:00 το βράδυ της κάθε μέρας μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών τμήματα των αυτοκινητοδρόμων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα, όπου η κυκλοφορία θα είναι αμφίδρομη.

Στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, τη Δευτέρα, 24/5/2021, και την Τρίτη, 25/5/2021, από η ώρα 23:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα εκτελούνται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει η μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή και η τροχαία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας. Οι εργασίες αποτελούν μέρος των εργασιών που απαιτούνται για το έργο εγκατάστασης και λειτουργίας έξυπνων φώτων τροχαίας μερικής λειτουργίας στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως.   

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ισαβέλλας και παραπλήσιους δρόμους. Παράλληλα, την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 26 Μαΐου 2021, τμήμα της οδού Τηλλυρίας, από τη συμβολή της με την οδό Πάρου μέχρι την οδό Απολλωνίας και τμήμα της οδού Απολλωνίας μέχρι την οδό Δαιδάλου θα είναι κλειστά για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς και παραπλήσιους δρόμους.

Στη Λεμεσό, σε τμήματα του δρόμου Αγίας Φύλας - Αγρού, μεταξύ Παλώδιας - Γεράσας, την περίοδο από τη Δευτέρα, 24/5/2021 μέχρι την Παρασκευή, 28/5/2021, από τις 07:00 μέχρι τις 17:00, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας μήκους 100 μ. περίπου κάθε φορά και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα “STOP & GO” με κατάλληλη σηματοδότηση. 

Στη Λευκωσία, από την Τετάρτη 19/05/2021, στη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας Αγίου Αντωνίου προς τα φώτα τροχαίας Λυκαβηττού, θα διεξάγονται εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων και διαμόρφωσης παράλληλων χώρων στάθμευσης στη νότια πλευρά της λεωφόρου. Για το σκοπό αυτό, η μια λωρίδα κυκλοφορίας θα είναι κλειστή για τα οχήματα. Ο δρόμος αναμένεται να επαναλειτουργήσει με δύο λωρίδες στο τέλος Ιουνίου με την τελική του διαμόρφωση.

Επίσης στη Λευκωσία, θα διεξάγονται εργασίες ανακατασκευής του κυκλικού κόμβου Μάρκου Δράκου, από τη Δευτέρα, 17/5/2021 μέχρι την Παρασκευή, 18/6/2021. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση εντός του κυκλικού κόμβου θα διεξάγεται με μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. 

Επίσης στην πόλη Λευκωσίας, από τις 27/02/2021 και για διάρκεια τριών μηνών, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), μετακινούνται νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως θα διενεργείται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψης της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη θα πρέπει να γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς θα διεξάγεται κανονικά.

Στη λεωφόρο Μακαρίου, από τα φώτα της Αστυνομίας Λυκαβητού μέχρι και τα φώτα τροχαίας στη συμβολή με την Οδό Εθνικής Φρουράς, από τις 6 μ.μ. της Παρασκευής 21/05/2021 και μέχρι τις 8 μ.μ. της Κυριακής 23/05/2021 οι υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι κλειστές λόγω εργασιών αντικατάστασης αγωγών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας. Οι δύο υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λευκωσία θα χρησιμοποιούνται από τα διερχόμενα οχήματα με αμφίδρομη κίνηση.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 19/4/21 και για περίοδο 6 μηνών, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 17:00, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε δρόμους διάφορων περιοχών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην άλλην λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης "STOP & GO". 

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 06/04/2021 – 25/05/2021, μεταξύ των ωρών 7:00π.μ. και 4:00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας  κυκλοφορίας, του παλιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη «Δεξαμενή Σταυροβουνίου» μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 1200 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/4/2021 - 23/10/2021, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί, εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top