ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νατάσα Ιωάννου στο Themaonline: «Είμαι και εγώ μέρος της κοινωνίας και δηλώνω αγανακτισμένη αλλά την ίδια ώρα δεν επαναπαύομαι»

Η Νατάσα Ιωάννου στο Themaonline: «Είμαι και εγώ μέρος της κοινωνίας και δηλώνω αγανακτισμένη αλλά την ίδια ώρα δεν επαναπαύομαι»

Η Νατάσα Ιωάννου μιλά στο Themaonline μια ανάσα πριν τις εκλογές.

Η υποψήφια βουλεύτρια της επαρχίας Λευκωσίας, ΕΔΕΚ δίνει απαντήσεις στο «όλοι είναι το ίδιο» και την απογοήτευση των πολιτών προς τους πολιτικούς.

Η οικονομική κρίση από την πανδημία, «Ξέρετε ,αυτό που περιγράφω μου θυμίζει τα όσα ζήσαμε το 2013 με την οικονομική κρίση. Δεν θέλουμε μία Οικονομία επιδομάτων αλλά μία Οικονομία που θα στηρίζει τον Άνθρωπο»

Τι λέει δύο χρόνια μετά από την «στροφή» από την δημοσιογραφική της καριέρα προς την  πολιτική.

Η συνέντευξη της υποψήφιας βουλεύτριας στην Επαρχία Λευκωσίας, ΕΔΕΚ, Νατάσας Ιωάννου στο Themaonline

Τα σκάνδαλα διαφθοράς στον απόηχο των αποκαλύψεων του Al Jazeera έχουν φέρει τον κόσμο στο σημείο να λένε «όλοι είναι το ίδιο». Απαξιώνοντας τους πολιτικούς. Είναι τελικά όλοι το ίδιο;

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!Είμαι και εγώ μέρος της κοινωνίας και δηλώνω αγανακτισμένη , απογοητευμένη αλλά την ίδια ώρα δεν επαναπαύομαι και θέλω να παλέψω, να διεκδικήσω για όλους μας.

Να ενώσω την φωνή μου με τον κόσμο και να δούμε επιτέλους τον ‘Άνθρωπο, την Πατρίδα μας.

Φτάνει πια_ Αλλαγή Νέα αρχή!!!

Μπήκατε στην πολιτική σκηνή πριν από δύο χρόνια αφήνοντας πίσω σας την καριέρα της δημοσιογραφίας. Με όλα όσα βλέπουμε να εξελίσσονται γύρω μας τα τελευταία χρόνια θεωρείτε ότι πράξατε σωστά;

Μία φορά Δημοσιογράφος πάντα Δημοσιογράφος!!

Η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν με αλλάζει ως Άνθρωπο , δεν με έβαλε σε περιορισμούς και για αυτό συνεχίζω με την ΕΔΕΚ και καλούμε τον κόσμο να κάνει κάτι …για να αλλάξει κάτι. «Να μας δώσει ψήφο Εμπιστοσύνης»

Στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας ενώνω την φωνή μου με άλλους 19 συνυποψήφιους μου στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ Κοινωνική Συμμαχία και κοινός μας στόχος είναι να δουλέψουμε για την αλλαγή.

Είναι όλοι οι συνυποψήφιοι μου εξαίρετοι και μάλλον οι πολίτες θα δυσκολευτούν να βρουν τις 5 επιλογές τους, 5 Σταυρούς Προτίμησης!!

Από την εποχή που κάνατε τηλεόραση χρησιμοποιούσατε πάντα την γλώσσα της αλήθειας. Σας κόστισε αυτό;

(γελά) Δεν ξέρω άλλη γλώσσα. Μόνο την γλώσσα της αλήθειας, αυτή μιλώ και με αυτή θέλω να μου μιλούν. Ο κόσμος εκτιμά τους ανθρώπους που δεν κρύβονται και δεν χαϊδεύουν αυτιά αλλά την ίδια ώρα σέβονται, δεν προσβάλλουν και τολμούν.

Πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση έκανε όλα όσα μπορούσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Έγιναν  λάθη στην διαχείριση της πανδημίας στο τόπο μας .Η Κύπρος ένα νησί τον 900 χιλιάδων κατοίκων θα μπορούσε να κινηθεί πιο γρήγορα σε όλα τα επίπεδα που έχουν να κάνουν με τον COVID-19.Λάθος που αντιγράψαμε συνταγές που εφάρμοσαν μεγάλες χώρες. Άλλα τα δεδομένα τους και άλλα τα δικά μας.

Δεν θα είχαμε αυτό το άνοιξε κλείσε στην ζωή μας, αν οι επιλογές μας ήταν άλλες.

Δεν θα είχαμε αυτό το άνοιξε κλείσε στις επιχειρήσεις που τελικά πολλές εξ αυτών δεν θα ξανανοίξουν.

Τί με φοβίζει; Αυτό που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μετά την Πανδημία και έχει να κάνει με την Οικονομία και το Κυπριακό.

Η πανδημία έφερε αρκετούς πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ένα χρόνο να εργαστούν. Πιστεύετε ότι θα επανέλθουν στην κανονικότητα ή θα ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές ακόμα κι από το 2013 με την οικονομική κρίση;

Όπως σου είπα αυτό που με φοβίζει είναι η επόμενη μέρα της διαχείρισης της Πανδημίας. Και φυσικά, αναφέρουμε στους συμπολίτες μας που έμειναν χωρίς εισόδημα, που έκλεισαν την επιχειρήσεις τους , που έχασαν την δουλειά τους. Και αφού δεν έχουν εισόδημα δεν εξυπηρετούν τα δάνεια τους, δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους άρα θα αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους και πάλι λέγοντας. Η κοινωνική συνοχή έχει διαλυθεί.

Ξέρετε ,αυτό που περιγράφω μου θυμίζει τα όσα ζήσαμε το 2013 με την οικονομική κρίση. Δεν θέλουμε μία Οικονομία επιδομάτων αλλά μία Οικονομία που θα στηρίζει τον Άνθρωπο.

Για αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει συζήτηση για το καταρτισμό ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης ώστε να ξέρουμε προς τα που πηγαίνουμε. Να αποφασίσουμε ένα Νέο Μοντέλο Οικονομίας. Να διαχειριστούμε σωστά το Ταμείο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Λάθη δεν χωρούν.

Αν έπρεπε να θέσετε τρεις προτεραιότητες ως βουλευτής σε πιθανή εκλογή σας ποιες θα ήταν αυτές;

-Το Εθνικό ζήτημα-Να είμαστε σε εγρήγορση αφού όπως ανακοινώθηκε μετά την πενταμερή της Γενεύης θα ξαναπάμε σε νέα Άτυπη Σύνοδο και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε τους Τουρκικούς σχεδιασμούς. Θέλουμε λύση και όχι να κλείσει το Κυπριακό. Θέλουμε Λευτεριά και όχι διχοτόμηση.

-Ανάκτηση χαμένης Αξιοπιστίας -Με τα όσα ζήσαμε με τα σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή , διερωτόμαστε αν έχουμε πιάσει πάτο. Ξέρετε, νιώθω ότι είναι η ώρα να βάλουμε το τρένο ξανά στις ράγες.

-Είναι η ώρα να δούμε τον ‘Άνθρωπο .Το Εμείς και όχι το Εγώ-Προώθηση προτάσεων που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής μας. Προτάσεις σε όλους τους τομείς.

Γιατί οι ψηφοφόροι πρέπει να σας τιμήσουν πιστεύετε με την ψήφο τους;

Όσοι ψηφοφόροι θα επιλέξουν να με ψηφίσουν ξέρουν πολύ καλά γιατί θα το κάνουν!!

Ξέρουν την Νατάσα Ιωάννου όπου για 18 χρόνια τους ενημέρωνε μέσα από ρεπορτάζ  τους σχολιασμούς και τις εκπομπές.

Ταπεινά τους υπενθυμίζω πως ο αριθμός μου είναι το 10!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top