ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταργείται η μάσκα σε συγκεκριμένους εξωτερικούς χώρους – Οι δημόσιοι χώροι που θα είναι απαραίτητη η χρήση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταργείται η μάσκα σε συγκεκριμένους εξωτερικούς χώρους – Οι δημόσιοι χώροι που θα είναι απαραίτητη η χρήση

Το πιο έντονο θέμα συζήτησης που αφορά στα μέτρα κατά της πανδημίας είναι αυτό της μάσκας το τελευταίο διάστημα καθώς μετά την άρση πολλών περιορισμών όπως η κατάργηση των SMS, η μετάθεση και σε λίγες μέρες το τέλος του ‘κέρφιου’ και το γενικότερο άνοιγμα της οικονομίας, έρχεται η σειρά για να βγάλουμε τις μάσκες.

Το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αφαίρεσης της μάσκας, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο περιμένουν να προχωρήσει ακόμη λίγο η εμβολιαστική κάλυψη.

Οι αντιδράσεις του κόσμου για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολλές, καθώς όσο αλλάζει ο καιρός και είμαστε στους καλοκαιρινούς μήνες η χρήση της γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική σκέψη είναι η μάσκα να καταργηθεί όχι σε όλους αλλά σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει περίπτωση η χρήση της μάσκας να παραμένει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους που συναθροίζονται πολλά άτομα όπως για παράδειγμα διάφοροι οδοί που συχνάζει και κυκλοφορεί πολύς κόσμος, δηλαδή πλατείες μαρίνες κ.α.

Εξάλλου στους χώρους εστίασης δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά την διάρκεια που οι θαμώνες κάθονται στα τραπέζια, παρά μόνο κατά την είσοδο και έξοδο τους από το υποστατικό.

Αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να παρθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Παράλληλα σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η επιδημιολογική εικόνα καθώς χθες (Τετάρτη -02/06), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 58 (ποσοστό θετικότητας: 0,15%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 72,573, ενώ καταγράφηκε και ένας θάνατος που αφορά σε γυναίκα, ηλικίας 64 ετών, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top