ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φρικιαστικό έγκλημα στην Λευκωσία: Πατέρας κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του από την ηλικία των 5 ετών κατ’ επανάληψη

Φρικιαστικό έγκλημα στην Λευκωσία: Πατέρας κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του από την ηλικία των 5 ετών κατ’ επανάληψη

Σήμερα, 18.6.2021, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο σε 8 κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και 19 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Τα αδικήματα στρέφονταν κατά της θυγατέρας γεννηθείσας το 2007.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο οι σχέσεις των μελών της οικογένειας ήταν γενικά καλές, όμως από κάποιο χρονικό σημείο και μετά, οι γονείς, αν και συγκατοικούσαν, δεν είχαν συζυγική σχέση. Ο κατηγορούμενος έφυγε από την οικογενειακή οικία τον Ιανουάριο του έτους 2015 και για περίπου ένα χρόνο διέμενε στο σπίτι της αδελφής του, ενώ αργότερα ενοικίασε δικό του σπίτι.

Από το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο κατηγορούμενος έφυγε από την οικογενειακή οικία, συνέχισε να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του κατά τα Σαββατοκυρίακα. Από κάποιο χρονικό σημείο και μετά, η κορη του άρχισε να εκφράζει μη επιθυμία να μεταβαίνει στον πατέρα της, προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες.

Αρχές τους έτους 2019, η κόρη αποκάλυψε στην μητέρα της τα γεγονότα που αφορούν τις υπό κρίση κατηγορίες. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, από την ηλικία των 5 ετών, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως, όταν ξάπλωνε μαζί της, προσποιούμενος ότι κοιμάται, προέβαινε σε άσεμνες πράξεις εναντίον της.

Κατά την πράξη αυτή, η ανήλικη ένιωθε πόνο στην κοιλιά και ήθελε να κάνει εμετό. Τις ενέργειες του κατηγορούμενου σταματούσε η ανήλικη φεύγοντας από το σημείο. 

Αυτό γινόταν κατ’ επανάληψη στο οικογενειακό τους σπίτι όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν στον άνω όροφο της οικίας. Παρόμοιες ενέργειες έλαβαν χώραν και στο σπίτι της αδελφής του κατηγορούμενου με το τελευταίο περιστατικό να λαμβάνει χώραν στις 29.8.2018.

Οι πράξεις του κατηγορούμενου προς την κόρη του ουδέποτε έγιναν αντιληπτές από οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο. Από ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης προέκυψε η διαπίστωση παρουσίας σοβαρής και επίμονης συμπτωματολογίας διαταραχής 3 μετατραυματικού στρες, η οποία συνοδεύεται από αποσυνδετικά συμπτώματα αποπροσωποίησης.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για έκθεση των ελαφρυντικών του κατηγορούμενου και επιβολή ποινής στις 25.6.2021.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top