Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάφο - Eπίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάφο - Eπίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Tέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Ακουρσού στην Επαρχία Πάφου, γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Χρίστου Α’  Συντηρητής Δασών του Τμήματος Δασών ανέφερε πως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Για την κατάσβεση της συνέχισε, έχουν επιστρατευθεί τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα  και τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών αλλά στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και επίγειες δυνάμεις όπως 16 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και προωθητές γαιών που ανοίγουν αντιπυρική λωρίδα, όπως είπε, γύρω από τα μέτωπα της πυρκαγιάς. 

Ακόμη ο κ. Χρίστου ανέφερε πως δόθηκε οδηγία για εκκένωση του χωριού της Ακουρσού . Η φωτιά κατακαίει, συνέχισε ξηρά χόρτα, και άγρια βλάστηση ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν κάηκαν γεωργικές καλλιέργειες. 

Η κοινοτάρχης Ακουρσού Μαρούλλα Πανάρη σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε πως εθελοντές προσέτρεξαν στην περιοχή για την κατάσβεση της φωτιάς συμβάλλοντας στην προσπάθεια που διεξάγουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

 

Πηγή Φωτογραφίας: kitasweather

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE