ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ταβέρνες, καφετέριες και ξενοδοχεία μόνο για εμβολιασμένους - Πώς θα γίνεται ο διαχωρισμός

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ταβέρνες, καφετέριες και ξενοδοχεία μόνο για εμβολιασμένους - Πώς θα γίνεται ο διαχωρισμός

Η λίστα κινήτρων και επιβράβευσης που αφορά τους πολίτες που συμμετείχαν ή προτίθενται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων, με την αντίστροφη μέτρηση -ενόψει και της σύγκλησης του Υπουργικού Συμβουλίο που ξεκινά στις 7 το απόγευμα- να έχει ήδη αρχίσει. 

Η απόφαση αποτελεί 'πονοκέφαλο' που ταλαιπωρεί επιστημονική συμβουλευτική ομάδα, Υπουργείο Υγείας αλλά και Κυβέρνηση - Υπουργικό Συμβούλιο και αυτό γιατί έχει οριοθετηθεί ως έσχατη λύση που θα 'πείσει' τους πλέον δύσπιστους να σπεύσουν για εμβολιασμό αφού δε μπορούν να ληφθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα και κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω της 'ταλαιπωρημένης' οικονομίας. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μεταξύ των όσων έχουν τεθεί ενώπιον διυπουργικής επιτροπής, είναι και η πρόθεση για διαχωρισμό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, από τον αντίστοιχο που απέχει, ιδιαίτερα όσον αφορά χώρους που παρατηρείται αυξημένος συγχρωτισμός. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline, αναμένεται να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες των υποστατικών διαμορφώνοντας τους χώρους ανάλογα για να δέχονται μόνο πολίτες που έχουν εμβολιαστεί. 

Για να λειτουργήσει αυτό ευεργετικά ως προς τους ιδιοκτήτες, Υπουργικό και Κυβέρνηση προτίθενται να προσφέρουν σαν μπόνους σε αυτούς τους χώρους, τη δυνατότητα αύξησης του μέγιστου αριθμού ατόμων που δικαιούνται να φιλοξενήσουν. Υπολογίζεται μάλιστα πως στους λεγόμενους... covid-free χώρους θα υπάρχει η δυνατότητα η πληρότητα να φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 100%. 

Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν πως η πιο πάνω σύσταση δεν θα ισχύσει μόνο για χώρους εστίασης (ταβέρνες, καφετέριες και εστιατόρια) αλλά ενδεχομένως να μεταφερθεί και στις ξενοδοχειακές μονάδες. Ο τομέας του τουρισμού θεωρείται εξόχως κομβικός για την σωστή επαναφορά της οικονομίας και αυτός είναι και ο λόγος που οι εμπλεκόμενοι παρουσιάζουν ζηλευτή προθυμία αναφορικά με τα κίνητρα. 

Είναι λοιπόν, περισσότερο από ορατό το ενδεχόμενο η νέα τάξη πραγμάτων να επιφέρει τεράστιες αλλαγές, διαχωρίζοντας επί της ουσίας σε πολλές περιπτώσεις εμβολιασμένους από μη. Στόχος και σκοπός είναι τα κίνητρα να επιβραβεύουν όσους έχουν συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πλάνο, αλλά και παράλληλα να πείσουν και όσους για τον Α ή Β λόγο αποφάσισαν μέχρι στιγμής να απέχουν.

Με ορίζοντα το 80% της παγκύπριας εμβολιαστικής κάλυψης (αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται περίπου στο 65%) η μεγάλη αυτή προσπάθεια αναμένεται να εκκινήσει από τις 5 Ιουλίου με στόχο να αποκρουστεί το τέταρτο κύμα χωρίς να χρειαστεί η επαναφορά και επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top