ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα φώτα στραμμένα στο Ρίκκο Ερωτοκρίτου - Απαντά στις κατηγορίες εναντίον του

Τα φώτα στραμμένα στο Ρίκκο Ερωτοκρίτου - Απαντά στις κατηγορίες εναντίον του

Με λιτή γραπτή ανακοίνωση θα απαντήσει τελικά σήμερα στις κατηγορίες που του καταλογίζονται ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος χθες, είχε προαναγγείλει δημοσιογραφική διάσκεψη για τις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Ερωτοκρίτου φαίνεται να έχει κάνει δεύτερες σκέψεις και εντός της ημέρας αναμένεται πλέον γραπτώς η απάντησή του.

Στο μεταξύ στην Επιτροπή Ελέγχου καταγγέλθηκε ότι η Νομική Υπηρεσία χειρίστηκε με ευνοιοκρατικό τρόπο  υπόθεση που αφορούσε πελάτη του δικηγορικού γραφείου "Ρίκκος Ερωτοκρίτου", δίνοντας εντολή στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας να του πληρώσει ποσό 168 χιλιάδων ευρώ.

Το θέμα ενέγραψε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία ανέφερε  ότι η απόφαση της Νομικής  Υπηρεσίας είναι αντίθετη με τις θέσεις του Γενικού Ελεγκτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική υπόθεση εναντίον Ερωτοκρίτου και άλλων προσώπων καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας


Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε  ότι σε έκθεση που ετοίμασε για  το θέμα που χρονολογείται από το 2013 σημειώνει ότι κάποια αποδεικτικά  στοιχεία που υπέβαλε ο παραπονούμενος  δεν ικανοποίησαν το Ίδρυμα. Οι διαπιστώσεις του ιδρύματος, ανέφερε ο Γενικός  Ελεγκτής σχετικά με την ανεπάρκεια και προβληματικότητα των υποβληθέντων στοιχείων είναι βάσιμη.


Η ελεγκτική υπηρεσία προστίθεται  θεωρεί την εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας ως μη ενδεδειγμένη αφού πρόκειται για διαφορά ιδιωτικού δικαίου που βρίσκεται  και ενώπιον της δικαιοσύνης . 


Η κυρία Χαραλαμπίδου χαρακτήρισε  την υπόθεση ως κραυγαλέα  προνομιακή μεταχείριση του δικηγορικού γραφείου «Ρίκκος Ερωτοκρίτου» από τη Νομική Υπηρεσία στην πλάτη μάλιστα του ίδιου του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος  απουσίαζε στο εξωτερικό.


Εκπρόσωπος της Νομικής  Υπηρεσίας ανέφερε ενώπιον της  επιτροπής ότι η υπηρεσία θεώρησε  ότι έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει  στο υπό εξέταση θέμα σημειώνοντας ότι στις οδηγίες για πληρωμή της αναδόχου εταιρείας υπήρχε σημείωση σύμφωνα με την οποία η πληρωμή να γινόταν νοουμένου ότι δεν υπήρχε ισχυρή αντίθετη άποψη από το διοικητικό συμβούλιο. Ανέφερε επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία έχει δώσει οδηγίες στην αστυνομία να διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από το Ιδρυμα Προώθησης Ερευνας.


Ο πρόεδρος της επιτροπής Αριστοτέλης Μισός δήλωσε ότι κατατέθηκαν στοιχεία και έγγραφα τα οποία θα εξεταστούν. 
Η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα  Μαυρονικόλα  δήλωσε ότι η διαχείριση της υπόθεσης από τη νομική υπηρεσία προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top