ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για αναχαίτηση της πανδημίας

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για αναχαίτηση της πανδημίας

Η δυσμενής επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου «αναγκάζει» την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανακοινώνει αυτή την ώρα τα νέα μέτρα.

«Εντοπίζονται συρροές κρουσμάτων και μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων από άτομα μικρής ηλικίας. Πέραν του 90% δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού ή δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του».

Από τις 9 μέχρι 31 Ιουλίου για τους εσωτερικούς χώρους προτείνεται ως όριο τα 250 άτομα, με αυτό να αυξάνεται στα 350 εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι. Για τους εξωτερικούς χώρους ο μέγιστος αριθμός καθορίζεται στα 350 άτομα ή σε 500 νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με τη μία δόση ή έχουν περάσει 14 ημέρες ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Τα πρόσωπα 12-15 ετών και τα 16+ που έχουν σοβαρό ιατρικό λόγο για να μην εμβολιαστούν, μπορούν να δείχνουν PCR ή Rapid test 72 ωρών. Αυτό αφορά τους χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, θέατρα, αμφιθέατρα, χώροι θρησκευτικής λατρείας, γάμους κλπ.

Έλεγχος για SafePass γίνεται από ιδιοκτήτες ή διαχειριστές επιχειρήσεων, ή και την Αστυνομία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1 Αυγούστου αποφασίστηκε ήδη πως θα σταματήσει το πρόγραμμα δωρεάν rapid test στον ευρύ πληθυσμό, με τους εργαζόμενους καθώς και τους πολίτες, που θα βρίσκονται σε χώρους που χρειάζεται SafePass, να επωμίζονται το κόστος.

Όλα όσα είχαν ανακοινωθεί πριν από μερικές μέρες:

Παραχώρηση επιδόματος διακοπών σε εμβολιασμένους από τις 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου, μέσω επιδότησης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων

Παραχώρηση πενθήμερης τιμητικής άδειας σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι 31η Αυγούστου 2021.

Παραχώρηση ειδικής άδειας κατά τις ημέρες του εμβολιασμού τους, στους εργαζόμενους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η απόφαση τέθηκε σε εφαρμογή από την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Προσκόμιση SafePass σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει αυξημένο ρίσκο μετάδοσης και συγχρωτίζονται πέραν των 20 ατόμων (π.χ. χώροι εργασίας, μπαράκια, clubs, γάμοι, πάρτι αποφοίτησης και γενεθλίων, ναοί κτλ).

Αυστηροποίηση των μέτρων σε χώρους συγχρωτισμού και αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του ιού, εκεί και όπου έχουν διαφανεί συρροές κρουσμάτων

Κατάργηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, θα συνεχιστεί και μετά την 1η Αυγούστου, ωστόσο, πέραν των δύο ομάδων του πληθυσμού που εξαιρούνται, το κόστος για τη διενέργεια των τεστ θα επωμίζεται ο πολίτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top