ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Κυβέρνηση - Ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξής τους

Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Κυβέρνηση - Ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξής τους

Στην απογραφή και εκτίμηση των ζημιών από τις πυρκαγιές στην ορεινή περιοχή Λεμεσού και Λάρνακας, καθώς και την πυρκαγιά στην Πάφο προχωρά η Κυβέρνηση είπε σήμερα η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Νιόβη Παρισινού.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, η κα Παρισινού είπε ότι "αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις Κοινότητες Αρακαπά, Επταγώνιας, Οράς, Άγιοι Βαβατσινιάς, Μελίνης και Οδού, αλλά και την πυρκαγιά στην Τάλα της Πάφου, στις 26 Ιουνίου, η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη στήριξης και επαναδραστηριοποίησης  των πληγέντων προχώρησε στην απογραφή και εκτίμηση των ζημιών σε ιδιωτικά υποστατικά και ετοίμασε πρόταση παραχώρησης  οικονομικής βοήθειας"..

Οικονομική βοήθεια ύψους περίπου €6 εκατ. για τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Νουρής παρουσίασε αναλυτικά τη βοήθεια, που θα παραχωρηθεί κλιμακωτά αναλόγως του ύψους της ζημιάς που προκλήθηκε για σκοπούς αποκατάστασης ζημιών που προξενήθηκαν σε κατοικίες, επαγγελματικά υποστατικά και οχήματα.

Ανέφερε ότι υποστήριξη θα δοθεί μέσω, μεταξύ άλλων μέσω της κάλυψης των μισθών και των κοινωνικών ασφαλίσεων τους από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σε άτομα που εργάζονται σε εργοδότες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του Υπουργικού για παραχώρηση χρηματικού ποσού στις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων της πυρκαγιάς στη βάση του αριθμού των μελών της κάθε οικογένειας, με δύο εκ των τεσσάρων οικογενειών να λαμβάνουν από €95.000 έκαστη και τις άλλες δύο €185.000 και €245.000 αντίστοιχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top