ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

To Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας, έχει προστεθεί στο φάσμα των διακεκριμένων υπηρεσιών του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.

Με την υπόσχεση οι άνθρωποι που το στελεχώνουν να δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και με προτεραιότητά του, την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας σε όλα τα επίπεδα, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο εξελίσσεται με νέες ειδικότητες που πλαισιώνουν τις ήδη διακεκριμένες υπηρεσίες του.
Πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα για διαγνωστικές και επεμβατικές διαδικασίες, το Επεμβατικό/Καρδιολογικό (Cath/Lab) Τμήμα, διευθύνεται από τον Ειδικό Επεμβατικό Καρδιολόγο Δρ. Majid Kalani, με το προσωπικό του να διαθέτει υψηλή επιστημονική εκπαίδευση και κατάρτιση, όπως και πολυετή εμπειρία. Ο Δρ Majid Kalani, MD, PhD αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην επεμβατική καρδιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska στην σουηδική πρωτεύουσα. Ο Δρ Kalani έχει εμπειρία και εξειδίκευση σε διάφορα πεδία της επεμβατικής καρδιολογίας, συμπεριλαμβανομένων των επεμβάσεων της στεφανιαίας αρτηρίας και των εμφυτεύσεων καρδιακών συσκευών (βηματοδότες, απινιδωτές κ.λπ.). Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στην Καρδιοαγγειακή Ιατρική στο Ινστιτούτο Karolinska και διατηρεί εκεί τη θέση του Ειδικού Ερευνητή, διευθύνοντας αρκετά ερευνητικά προγράμματα στον τομέα του διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, ο Δρ Kalani κατείχε τη θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Danderyd στη Στοκχόλμη από το 2007 έως το 2011, πριν εγκατασταθεί στην Κύπρο.
Ο Δρ. Γεώργιος Παναγή Ειδικός Επεμβατικός Καρδιολόγος είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας και ενισχύει το τμήμα μετά από ενδεκαετή εξειδίκευση στην Σουηδία.


Το Επεμβατικό/Καρδιολογικό (Cath/Lab) Τμήμα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως:
• Στεφανιαία αγγειογραφία και αγγειοπλαστική (PCI) συμπεριλαμβανομένης και θεραπευτικής αντιμετώπισης οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή), αγγειοπλαστικής, που σημαίνει άνοιγμα της κλειστής αρτηρίας της καρδιάς με μπαλονάκι και εισαγωγή stent.
• Διαγνωστικοί τρόποι για την εκτίμηση της στεφανιαίας νόσου, όπως FFR, iFR και Ενδοαγγειακό Υπέρηχο.
• Εξαιρετικά προηγμένες τεχνικές επεμβατικής για σύνθετες και ασβεστοποιημένες στεφανιαίες νόσους, αθηρεκτομή περιστροφής και λιθοτριψία Shockwave.
• Εμφύτευση καρδιακών βηματοδοτών και απινιδωτών (ICD), συμπεριλαμβανομένου ενός μονού και διπλού θαλάμου, και θεραπεία καρδιακού επανασυγχρονισμού (CRT).
• Καθετηριασμός Δεξιάς Καρδιάς.
• Περικαρδιοκέντηση για τη θεραπεία του ταμπόν ή σημαντική περικαρδιακή συλλογή.
Το Επεμβατικό/Καρδιολογικό (Cath/Lab) Τμήμα έρχεται να προστεθεί σε νέες ειδικότητες που πλαισιώνουν τις ογκολογικές του υπηρεσίες του Γερμανικού Κέντρου, όπως το Τμήμα Γαστρεντερολογικών και Πνευμονολογικών Ενδοσκοπήσεων και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top