ΔΙΕΘΝΗ

Σε ξένο δάχτυλο αποδίδει ο Ερντογάν την οικονομική κρίση στην Τουρκία

Σε ξένο δάχτυλο αποδίδει ο Ερντογάν την οικονομική κρίση στην Τουρκία

Σε ξένο δάχτυλο αποδίδει την κρίση στην οικονομία της χώρας του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και προσβλέπει στις προεδρικές εκλογές του 2023 παρομοιάζοντας την αντιπολίτευση με "φορτηγό με σπασμένο φρένο σε κατηφόρα". Ωστόσο, η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι ενώ η χώρα είναι βυθισμένη σε οικονομική κρίση, ο ίδιος χτίζει παλάτι στη Μαρμαρίδα. 


Σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι "οι προσπάθειές τους να γονατίσουν τη χώρα μας παρά τους ευλογημένους αυτούς αγώνες δεν έχουν τελειώσει. Ο νέος στόχος τους είναι η οικονομία μας".

Επιχείρησαν, πρόσθεσε, "μεταμεσονύχτιες επιθέσεις αμέτρητες φορές. Εμείς προετοιμαστήκαμε ήδη φέρνοντας από το εξωτερικό όλο τον χρυσό μας, ενισχύοντας τα συναλλαγματικά μας αποθέματα. Ευτυχώς περάσαμε αυτή τη διαδικασία με τη λιγότερη ζημιά. Φυσικά έχουμε δυσκολίες. Όποιος ήταν ο σκοπός των διαδηλώσεων στο Γκεζί, ο ίδιος σκοπός είναι και οι επιθέσεις εναντίον της οικονομίας μας. Ο ύπουλος στόχος πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ο στόχος πίσω από την κρίση της οικονομίας είναι ο ίδιος”, υποστήριξε. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι “ενώ αναπτυγμένες χώρες ταρακουνήθηκαν κατά την περίοδο αυτή, με την αποτελεσματική διαχείριση που κάναμε εμείς ξεχωρίσαμε από όλους τους άλλους. Τουλάχιστον ξεπεράσαμε αυτή τη διαδικασία με το ελάχιστο κόστος. Στην επόμενη περίοδο μπορούμε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για το έθνος μας, εξετάζοντας την παγκόσμια πορεία της επιδημίας, τις εξελίξεις στην οικονομία και άλλα θέματα. Κανένας σε αυτή τη χώρα δεν είναι άστεγος. Το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας με τον στόχο του 2023 πραγματοποιεί την ισχυρότερη πορεία του τελευταίου αιώνα. Πιστεύω ότι σίγουρα θα τερματίσουμε αυτή την πορεία με νίκη”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο για να γίνει η Τουρκία μια από τις πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο πρέπει να περάσει τη ‘στροφή’ του 2023 χωρίς κανένα πρόβλημα. Από αυτή την άποψη, οι εκλογές του 2023 είναι σημαντικές, είπε. "Το γνωρίζουν και οι απέναντί μας. Εκείνοι που χρησιμοποιούν τα πάντα, από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι τον αιώνιο πόνο, φαίνεται ότι έδωσαν ανοιχτή επιταγή στην αντιπολίτευση για τις εκλογές. Ο ολοένα και πιο άσχημος, αγανακτισμένος και μισητός τόνος της αντιπολίτευση προδίδει τη βιασύνη της για το 2023. Πιστεύουν τόσο πολύ ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο πολύ μπορούν να πείσουν, που πηγαίνουν σαν φορτηγό με σπασμένο φρένο σε κατηφόρα", πρόσθεσε.

"Η πηγή της δικής μας δύναμης και της στήριξής μας είναι το έθνος μας. Έχουμε περίπου δύο χρόνια πριν τις εκλογές. Θέλω να αξιολογείται κάθε μέρα και κάθε στιγμή αυτής της περιόδου με τον πιο αποτελεσματικό και πληρέστερο τρόπο. Εάν πρόκειται να προετοιμαστούμε αποφασιστικά για το 2023, για μας υπάρχουν δύο στάσεις. Το 2021 και το 2022. Το 2023 είναι χρονιά εκλογών καθαρά. Στους ώμους μας έχουμε μεγάλο βάρος για τις μελλοντικές γενιές. Η ευαισθησία μας είναι πολύ σημαντική. Δεν έχουμε εναλλακτική λύση παρά να εργαστούμε σκληρότερα και τελικά να πετύχουμε”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top