ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ασθενής και με τις δύο δόσεις του εμβολίου παρουσίασε σοβαρή κλινική εικόνα - Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Ασθενής και με τις δύο δόσεις του εμβολίου παρουσίασε σοβαρή κλινική εικόνα - Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Ανησυχητική φαίνεται να είναι η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και το αυξημένο ποσοστό θετικότητας αφού μαζί αυξάνονται και οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ.

Η Αμαλία Χατζηγιάννη, Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, μίλησε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι»,  δίνοντας μια πλήρη εικόνα για τη κατάσταση που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή τόσο στο Νοσοκομείο αναφοράς όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια Λάρνακας-Αμμοχώστου.

«Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σήμερα 41 ασθενείς ενώ παράλληλα στη δικής μας τη περιφέρεια νοσηλεύονται και 20 ασθενείς στο νοσοκομείο Λάρνακας.  Στους 61 οι ασθενείς συνολικά στη περιφέρεια Λάρνακας-Αμμοχώστου», ανέφερε η κυρία Χατζηγιάννη.

Αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται εν αναμονή για εισαγωγή αφού εντός της ημέρας αναμένονται να δοθούν και κάποια εξιτήρια, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκύψει η ανάγκη επέκτασης περισσότερων κλινών.

«Προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αλλά με τους αριθμούς που βλέπουμε επί καθημερινής βάσεως και τον ανερχόμενο αριθμό πολύ πιθανόν να προκύψει ανάγκη για επέκταση περισσότερων κλινών», είπε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Όσο αφορά τις ηλικίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς, ο νεαρότερος ασθενής αυτή τη στιγμή είναι ηλικίας 26 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 55 έτη.

Από τους 41 νοσηλευόμενους ασθενείς οι τέσσερεις έχουν λάβει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, οι τρεις εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση ενώ ο ένας ασθενής έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

«Ο συγκεκριμένος ασθενής ο οποίος έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα, αλλά δεν παύει να μην πρόλαβε να αναπτύξει την πρέπουσα ανοσία όπως αναμέναμε αφού έτυχε να νοσήσει πολύ πρόωρα κοντά στον δεύτερο του εμβολιασμό», επισήμανε η κυρία Χατζηγιάννη.

«Η κλινική εικόνα είναι σοβαρή όπως και στο πρώτο και δεύτερο κύμα αλλά ευτυχώς επί του παρόντος σε αυτό το κύμα δεν συμπληρώνονται αριθμοί θανάτων. Οι διασωληνώσεις δεν παύουν να προκύπτουν. Η συμπτωματολογία είναι η ίδια και πολλοί ασθενείς χρειάζονται οξυγόνο», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας η κυρία Χατζηγιάννη θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα προς τους πολίτες είπε ότι ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι, ακόμα και αν έχουν νοσήσει ή ακόμα και αν φοβούνται τον εμβολιασμό, ένα κομμάτι, η πιστή τήρηση των μέτρων, πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές τους για πάντα.

«Όποια κι αν είναι η απόφαση τους ή η επιλογή τους τα μέτρα πρέπει να είναι η πρώτη τους επιλογή»

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top