ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στο «κόκκινο» τα νοσηλευτήρια - Αναβάλλονται μη επείγοντα περιστατικά και χειρουργεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στο «κόκκινο» τα νοσηλευτήρια - Αναβάλλονται μη επείγοντα περιστατικά και χειρουργεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Όσο πάνε και αυξάνονται τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αφού χθες (13/7) αγγίξαμε τετραψήφιο αριθμό καταγράφοντας συνολικά 1081 θετικά περιστατικά κορωνοϊού.

Αναλογικά αυξάνονται και οι νοσηλευόμενοι αφού μέχρι χθες στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, συνολικά νοσηλεύονταν 159 ασθενείς με νόσο COVID-19, εκ των οποίων οι 41 βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Ασφυκτική μετατρέπεται η κατάσταση στα νοσηλευτήρια με αποτέλεσμα να αποταθούν στον ιδιωτικό τομέα για εξοικονόμηση τόσο σε κλίνες όσο και σε προσωπικό.

Η διάμεση ηλικία ασθενών είτε σε θαλάμους covid είτε σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνεται συνεχώς αφού τη δεδομένη στιγμή έφτασε στα 53 έτη.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, μίλησε στον ANT1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια, αναφέροντας επίσης και όσα προτίθενται να εφαρμόσουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.

«Έχουμε φτάσει στα 53 έτη ως διάμεση ηλικία σε σχέση με τα 59-60 που ήταν την προηγούμενη περίοδο. Είναι γιατί οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν ψηλή εμβολιαστική κάλυψη και ο ιός βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις νεαρότερες ηλικίες. Γι’ αυτό το λόγο πέφτει συνεχώς η διάμεση ηλικία», είπε ο κύριος Χαριλάου.

«Τα περιστατικά ήταν και είναι σοβαρής μορφής και δεν διαφέρουν όσο αφορά τη σοβαρότητα της κατάστασης από τις προηγούμενες περιόδους έχουν τον ίδιο χρόνο παραμονής σε κοινούς θαλάμους και σε ΜΕΘ», πρόσθεσε.

Στο «κόκκινο» τα νοσηλευτήρια

Λόγω της αποπνικτικής κατάστασης των νοσοκομείων, στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα θέματα με σκοπό την αποσυμφόρηση και τη δημιουργία διαθέσιμων κλινών.  

«Ζητήσαμε να αναβληθούν τα μη επείγοντα περιστατικά τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Μειώσαμε αίθουσες χειρουργείων και ξεκινήσαμε παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα για να εξοικονομήσουμε κλίνες και προσωπικό», τόνισε ο κύριος Χαριλάου.

«Υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα νοσοκομεία μας από περιστατικά που δεν έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό και πρέπει οπωσδήποτε να αποσυμφορηθούν για να υπάρξουν διαθέσιμες κλίνες», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τις καλοκαιρινές άδειες, δεν έχει συζητηθεί ακόμη για αναστολή των αδειών αλλά αν συνεχίσει η αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών, είναι ένα θέμα το οποίο θα τεθεί επί τάπητος τις επόμενες μέρες.

Καταλήγοντας ο κύριος Χαριλάου, κάλεσε τον κόσμο να προχωρήσει άμεσα στον εμβολιασμό ώστε να προστατέψουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τις οικογένειες και τους γύρω τους, αφού όπως είπε ο κορωνοϊός δεν επιλέγει και δεν κάνει εξαιρέσεις δίνοντας και το παράδειγμα της 22χρονης εγκυμονούσας η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Δείτε το απόσπασμα από το 2:23:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top