ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τερματισμό των δωρεάν τεστ - Πού θα πηγαίνουν οι ανεμβολίαστοι για να εξασφαλίσουν safe pass

Αντίστροφη μέτρηση για τερματισμό των δωρεάν τεστ - Πού θα πηγαίνουν οι ανεμβολίαστοι για να εξασφαλίσουν safe pass

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον τερματισμό των δωρεάν rapid τεστ, καθώς από την ερχόμενη Κυριακή 1η Αυγούστου, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πληρώνουν για να εξετάζονται για κορωνοϊό, με σκοπό να εξασφαλίσουν safe pass.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων κα. Καρολίνα Στυλιανού, ανέφερε πως θα υπάρχουν στο σύνολο 650 σημεία δειγματοληψίας για εξέταση, πράγμα που συνεπάγεται με 10 φορές περισσότερα από τα σημεία που λειτουργούν τώρα για δωρεάν rapid τεστ.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σε αδειοδοτημένα υποστατικά των κλινικών εργαστηρίων που είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι φορείς για τη διενέργεια τεστ, καθώς και στα αδειοδοτημένα υποστατικά των φαρμακείων, ενώ ανώτατη τιμή χρέωσης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2021, καθορίζεται στα 10 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις δωρεάν rapid τεστ στα σημεία που θα εκδίδει το Υπουργείο Υγείας θα δικαιούνται μόνo:

  • Τα ανήλικα πρόσωπα μέχρι 16 ετών που στην παρούσα φάση δεν έχουν την επιλογή του εμβολιασμού κατά της COVID-19.
  • Τα ανήλικα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, νοουμένου ότι οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τους δεν συναινούν στον εμβολιασμό τους.
  • Τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, τα οποία δεν μπορούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό με τεκμηρίωση με ιατρικό πιστοποιητικό. Οι κατηγορίες πολιτών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικών προβλημάτων θα υιοθετηθούν μετά από εισήγηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας.
  • Οι εγκυμονούσες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού από τον Γυναικολόγο τους που να βεβαιώνει ότι δεν συστήνεται ο εμβολιασμός.
  • Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και για την περίοδο των τριών εβδομάδων που οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ ως προϋπόθεση για την έκδοση SafePass. Για σκοπούς επαλήθευσης θα πρέπει να παρουσιάζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.
  • Τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, αλλά επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ για σκοπούς παρακολούθησης της υγείας τους ή για άλλους λόγους. Νοείται ότι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top