ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Οργισμένοι οι ανεμβολίαστοι - Το παρασκήνιο πίσω από τα δωρεάν τεστ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Οργισμένοι οι ανεμβολίαστοι - Το παρασκήνιο πίσω από τα δωρεάν τεστ

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση για την παύση του προγράμματος δωρεάν τεστ αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας (από χθες, Κυριακή, 1η Αυγούστου).

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο οι μη-εμβολιασμένοι δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφού θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων.

Πέραν αυτού το μέτρο αυτό φαίνεται να λειτουργεί σαν μοχλός πίεσης ως προς τα άτομα που αποφάσισαν να απέχουν του προγράμματος εμβολιασμού αφού πλέον υποχρεούνται πέραν της ταλαιπωρίας να επωμίζονται και το κόστος των τεστ αντιγόνων.

Ο συνδυασμός αποφάσεων της παύσης του προγράμματος σε συνάρτηση με τη μείωση της ισχύς του (στις 72 ώρες) αλλά και την προσκόμιση του να θεωρείται απαραίτητη -σχεδόν- σε όλους πλέον τους ανοικτούς και εσωτερικούς χώρους έχει δημιουργήσει αναβρασμό στους ανεμβολίαστους αφού θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο ‘εξαναγκάζονται’ να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πλάνο και τους αφαιρείται το δικαίωμα να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας απάντησαν ανοιχτά (μερίδα επιδημιολόγων έχουν τις επιφυλάξεις τους) ως προς το γεγονός ότι από τη στιγμή που το εμβόλιο προσφέρεται και μάλιστα δωρεάν, βοηθώντας -όχι μόνο- τον πολίτη που θα εμβολιαστεί αλλά και το τείχος προστασίας που δημιουργείται γύρω του, δεν συντρέχει πλέον λόγος ένα τόσο μεγάλο κονδύλι να δίνεται σε όσους -παρά τις παραινέσεις- συνεχίζουν να απέχουν.

Τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα παραθέτουν τα δικά τους επιχειρήματα με τους μεν μη-εμβολιασμένους να θεωρούν πως οι ίδιοι προστατεύουν εαυτούς και τους γύρω τους -έστω και μέσω του δωρεάν προγράμματος- αφού υποβάλλονται τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα σε δειγματοληπτικό έλεγχο, και οι δε υπέρμαχοι θεωρούν πως από τη στιγμή που αποκλειστικό όπλο μας κατά της πανδημίας -και για να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία η οικονομία- είναι ο εμβολιασμός.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση σε αυτό το μέτρο αφού ήδη από την πρώτη ημέρα παύσης του προγράμματος έχουν μειωθεί δραστικά τα άτομα που έσπευσαν να υποβληθούν σε τεστ αντιγόνου και πέραν αυτού, ποιο θα είναι το αντίκτυπο του μέτρου τόσο στα ραντεβού εμβολιασμών όσο και στη διασπορά στην κοινότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top