ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ρόλο... ντετέκτιβ οι επιδημιολόγοι - Κρυμμένα κρούσματα και ωρολογιακές βόμβες διασποράς

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ρόλο... ντετέκτιβ οι επιδημιολόγοι -  Κρυμμένα κρούσματα και ωρολογιακές βόμβες διασποράς

Η πίεση στα νοσηλευτήρια συνεχίστηκε και την Πέμπτη (4 Αυγούστου 2021) αφού οι νοσηλείες συνέχισαν για πολλοστή συνεχόμενη ημέρα να βρίσκονται στα ψηλά με τους ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ ή διασωληνομένοι να προβλήματιζουν ιδιαίτερα. 

Η ανησυχία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με την επιστημονική ομάδα να βαδίζει σε αχαρτογράφητα μέρη αφού η παύση του προγράμματος δωρεάν τεστ αντιγόνων από πλευράς Υπουργείου Υγείας φαίνεται να έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Όπως έχει αναφερθεί κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες, εκφράζονται οι φόβοι πως αρκετοί πολίτες που ανήκουν στους ανεμβολίαστους δεν προχωρούν σε τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. 

Είτε αυτό συμβαίνει για οικονομικούς λόγους, είτε λόγω αντίδρασης προς τον κλοιό που φέρεται να σφίγγει συνεχώς γύρω από τους μη-εμβολιασμένους, το γεγονός φέρεται να προκαλεί κύματα ανησυχίας στις τάξεις των αρμοδίων αφού προχωρούν -επί της ουσίας- στο σκοτάδι.

Ο λόγος είναι ξεκάθαρος αφού η ευρείας κλίμακας δειγματοληψία που είχαμε μέχρι πρότινος, προσέφερε μία πολύ πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα όσον αφορά τους δείκτες αλλά και τη ροή της διασποράς στην κοινότητα. 

Πλέον με τα δείγματα να είναι πολύ λιγότερα, η σκιαγράφηση γίνεται με μεγαλύτερη καθυστέρηση και η πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νοσηλευτήρια δεν επιτρέπει νέο πισωγύρισμα. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να επέλθει αυστηροποίηση των μέτρων -τουλάχιστον σε αυτό το σημείο- μέχρι και τα μέσα του Φθινοπώρου.

Η καθολική και οριζόντια χρήση του Safepass θεωρείται ως η αυστηρότερη μορφή μέτρων που μπορεί να τεθεί σε αυτό το σημείο για να μη δημιουργηθεί ζήτημα σε όποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας. 

Αυτό που επί της ουσίας παρακολουθούμε, είναι μια συνεχής μάχη με το χρόνο αφού τονίζεται πως το 'όριο ασφαλείας' για να αποκρουστεί αυτό το κύμα και να γλυτώσουν τα νοσηλευτήρια τις ασύμμετρες πιέσεις είναι η εμβολιαστική κάλυψη να φτάσει το 82% και με τις δύο δόσεις. Όπως έχει υπολογιστεί ένα τέτοιο ποσοστό θα είναι αρκετό για να θωρακιστεί το τείχος ανοσίας και να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως παρά την πορεία εμβολιασμού και όσα βλέπουμε γύρω μας δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο επαναφοράς περιοριστικών μέτρων ιδιαίτερα με την είσοδο του φθινοπώρου. Αναμένεται λοιπόν να υπάρξει νέα έξαρση με τις μεταλλάξεις να δίνουν και να παίρνουν δοκιμάζοντας την αντοχή, τόσο των εμβολίων αλλά και της υπομονής του κοινού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top