ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα – «Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας»

Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα – «Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας»

Ως εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες.


Σε έκτακτο διάγγελμα που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι τρεις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης.

«Αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Όπως, δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες. Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπεται η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών.  «Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη», σημείωσε.

«Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική. Αύριο περιμένουμε ισχυρούς δυτικούς ανέμους σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας.  Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη», τόνισε.

Συγχαίροντας τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δίνουν μια πολύ δύσκολη μάχη που μερικές φορές ξεπερνά τις δυνάμεις τους.

Αναφερόμενος στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Πολιτείας με την Πολιτική Προστασία, σημείωσε ότι έξι περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ενώ κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών, ιδίως αυτές της εκκένωσης.

Τέλος σημείωσε ότι οι πληγέντες που υπέστησαν απώλειες περιουσιών θα λάβουν αποζημιώσεις και ότι οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν αμέσως αναδασωτέες, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

«Έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την πατρίδα μας απέναντι στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην οργάνωση του κράτους, αλλά αυτά δεν αρκούν όταν έχεις απέναντί σου ένα φυσικό φαινόμενο τέτοιας έκτασης», κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top