ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος της Βουλής και Πρέσβης Κουβέιτ εξέφρασαν βούληση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων

Πρόεδρος της Βουλής και Πρέσβης Κουβέιτ εξέφρασαν βούληση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων

H εκατέρωθεν η κοινή βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ σε διάφορους τομείς και επίπεδα, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου με τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο Waleed Ahmad Al-Kandari.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η σημασία της συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Κουβέιτ και συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών του Κουβέιτ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίδειξης έμπρακτης διεθνούς στήριξης προς την Κύπρο, υπό το φως των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ιδιαίτερες δε ευχαριστήριες εξέφρασε για τη συνεισφορά του Κουβέιτ στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.  «Η επικράτηση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας αποτελεί κοινό μας στόχο, προς όφελος των λαών μας και ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε η κα Δημητρίου.

Ο κ.Al-Kandari επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Κουβέιτ στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας την προσήλωση της χώρας του στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ως εργαλείου για την προάσπιση των δικαιωμάτων ειδικότερα των μικρών κρατών και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών.
 
Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για την πορεία και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αντιμετώπισή τους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top