ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με την προσκόμιση rapid test οι μαθητές στα σχολεία – Χρήση μάσκας και στα δημοτικά;

Μόνο με την προσκόμιση rapid test οι μαθητές στα σχολεία – Χρήση μάσκας και στα δημοτικά;

Στο κρατικό ραδιόφωνο μίλησε το πρωί της Τρίτης 17 Αυγούστου, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022.

Όπως εξήγησε ο κ. Προδρόμου οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν SafePass για να τους επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία, όπου θα πρέπει το αρνητικό rapid test τους να επαναλαμβάνεται κάθε 72 ώρες. Για όσους μαθητές είναι άνω των 12 ετών και έχουν εμβολιαστεί, εννοείται ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Ωστόσο, μικρή διαφοροποίηση υπάρχει με τους ανεμβολίαστους φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό PCR test κάθε 72 ώρες και ο λόγος είναι πρακτικός, αφού δεν θα υπάρχει το ένα μέτρο απόστασης μεταξύ τους όπως συμβαίνει με τους μαθητές.

Υπουργός και γονείς αναμένεται να συναντηθούν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας από τους μαθητές και στα δημοτικά σχολεία κάτι που δεν είχε εφαρμοστεί την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σχετικά με το πρωτόκολλο που θα αποσταλεί στα σχολεία, ο κ. Προδρόμου ανάφερε ότι έχει λάβει την τελική του μορφή και δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές με αυτό της προηγούμενης.

Κανονικά όπως και πέρσι θα συνεχίζουν να υπάρχουν κινητές μονάδες δειγματοληψίας στα σχολεία, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο κέντρων walk in εμβολιασμών σε πανεπιστήμια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top