ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περδίος: Νέες τουριστικές αγορές μπαίνουν στο προσκήνιο τους επόμενους μήνες

Περδίος: Νέες τουριστικές αγορές μπαίνουν στο προσκήνιο τους επόμενους μήνες

Οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο αναμένεται ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και ελαφρώς πιο αυξημένες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, σημειώνοντας πως τους επόμενους μήνες και το 2022 νέες τουριστικές αγορές αναμένεται να μπουν δυναμικά στο προσκήνιο.


«Αναμένεται ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης θα κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο και ελπίζουμε κι ελαφρώς καλύτερα διότι έρχονται και οι Βρετανοί πλέον. Θεωρητικά, αν δεν έχουμε οποιαδήποτε άλλα πισωγυρίσματα, πιθανόν η κατάσταση να είναι ελαφρώς καλύτερη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη», σημείωσε ο κ. Περδίος.

Ανέφερε ότι το Υφυπουργείο θα συνεχίσει εντός Φθινοπώρου τις ενέργειές του για προβολή της χώρας και για επιμήκυνση της σεζόν, προσθέτοντας ότι ο βαθμός υλοποίησης των εν λόγω ενεργειών θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο και στο εξωτερικό. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα πισωγυρίσματα και ότι η δική μας τουλάχιστον επιδημιολογική εικόνα θα είναι καλή για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από το καλό μας κλίμα το Φθινόπωρο», είπε.

Ο κ. Περδίος ανέφερε πως ο στόχος να τα πάμε καλύτερα από πέρσι δεν αλλάζει. «Φέτος είναι μια μεταβατική χρονιά για να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να ξεκινήσουμε την ανάκαμψη του τομέα. Όμως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις. Δεν σκεφτόμαστε καν προς το παρόν ποιοι θα είναι οι στόχοι για το 2022», σημείωσε.

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα είναι η αρχή της ανάκαμψης, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να χρειαστεί μέχρι και το 2024 για να επιστρέψουμε στους αριθμούς του 2019».

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν περίπου στο 30% των αφίξεων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τον Ιούλιο οι αφίξεις αντιστοιχούσαν στο 55% των αφίξεων του Ιουλίου 2019, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, υπό τις περιστάσεις κρίνεται ικανοποιητικό, αν ληφθεί υπόψιν ότι οι αφίξεις από Βρετανία άρχισαν μετά το τέλος Ιουλίου και ότι η Κύπρος από τις αρχές Ιουλίου ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ήταν στην κόκκινη κατηγορία. «Φαίνεται, λοιπόν, ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, όντως είναι μια καλύτερη χρονιά από την περσινή», είπε ο Σάββας Περδίος.

Στυλοβάτης η ρωσική αγορά – Και νέες αγορές στο προσκήνιο

Ο κ. Περδίος σημείωσε ότι οι αφίξεις από τη ρωσική αγορά για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις αφίξεις από Βρετανία. «Οι αφίξεις από Ρωσία αγγίζουν σχεδόν το 30% και φέτος είναι ο στυλοβάτης του τουρισμού», είπε.

Πρόσθεσε πως η Βρετανία δεν υπερβαίνει προς το παρόν το 10%, ενώ αναμένεται ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί.

Ο κ. Περδίος σημείωσε με ικανοποίηση ότι διάφορες αγορές στις οποίες επενδύσαμε τους τελευταίους 18 μήνες, όπως η Ουκρανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και το Ισραήλ, έχουν αυξημένα ποσοστά μεταξύ 5-8% η καθεμιά από αυτές.

«Είμαι βέβαιος ότι τους επόμενους μήνες και το 2022 κι άλλες αγορές θα μπουν δυναμικά στο προσκήνιο. Αναφέρομαι στη Γαλλία, η οποία πιστεύω ότι έχει καλή και σημαντική προοπτική για την Κύπρο, η Γερμανία και οπωσδήποτε οι Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες παρόλο που είχαν τεράστια κάμψη το 2020 και το 2021, εντούτοις είναι μια αγορά που ανέκαθεν στήριζε την Κύπρο και αναμένουμε ότι το χειμώνα και το 2022 θα είναι στις βασικές μας αγορές», σημείωσε ο Σάββας Περδίος.

Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι δεν παύει να είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για τον τουρισμό και υπέδειξε πως η αυξημένη ροή τουρισμού που παρατηρείται θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν η Κύπρος δεν κατατασσόταν στην κόκκινη κατηγορία εντός του Καλοκαιριού.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top