ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορηγία ύψους 200.000 ευρώ από την ΟΠΑΠ για την συμμετοχή στους ΑΜΚΕ αλλά η αποστολή είναι κουτσουρεμένη

Χορηγία ύψους 200.000  ευρώ από την ΟΠΑΠ  για την συμμετοχή στους ΑΜΚΕ αλλά η αποστολή είναι κουτσουρεμένη

Χορηγία ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από την ΟΠΑΠ Κύπρου για την συμμετοχή στους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) ανακοίνωσε σήμερα η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή,

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης της ΚΟΕ, ανακοινώθηκε επίσης το πρόγραμμα, καθώς  και οι αποστολές που θα συμμετάσχουν στους 1ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Αζερμπαϊτζάν, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η χορηγία ύψους 200 χιλιάδων ευρώ διατίθεται με αποκλειστικό σκοπό τη συμμετοχή της Κύπρου στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης , που θα γίνουν στο Ρέικιαβικ από την 1η μέχρι την 6η  Ιουνίου.

Σε αυτήν θα λάβουν μέρος εννέα χώρες. Η διοργανώτρια Ισλανδία, η Κύπρος το Λουξεμβούργο, το Μονακό, η Μάλτα, η Ανδόρα, το Μαυροβούνιο, το Λίχτενσταϊν και το Σαν Μαρίνο.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεκα αγωνίσματα : Αντισφαίριση, γυμναστική, γκολφ, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, καλαθόσφαιρα, κολύμβηση, μπιτς βόλεϊ, στίβο, τζούντο, πετόσφαιρα, σκοποβολή.

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί σε οκτώ αθλήματα, με 56 αθλητές, 31 Άνδρες και 25 Γυναίκες. Ο αριθμός των αθλητών, που περιλαμβάνονται στην αποστολή ανά άθλημα είναι: Στίβος 29, Γυμναστική 6, Κολύμβηση 5, Σκοποβολή 5, Μπιτς Βόλεϊ 4, Αντισφαίριση 3, Επιτραπέζια Αντισφαίριση 2, και Τζούντο 2.

Στους αγώνες θα δώσουν το παρών 800 περίπου αθλητές και η Κυπριακή αποστολή είναι η 6η σε αριθμό αθλητών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων. Η διοργανώτρια Ισλανδία συμμετέχει με 168 αθλητές και το Λουξεμβούργο με 171.

Η φετινή αποστολή είναι σαφώς μειωμένη σε αριθμό αθλητών, αφού δεν θα συμμετέχουμε με τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών, στην Καλαθόσφαιρα και Πετόσφαιρα. Αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες φορές είναι και η ομάδα του Στίβου, ενώ μικρή μείωση αθλητών υπάρχει και σε αριθμό άλλων αθλημάτων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης, η απόφαση αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα οικονομικά δεδομένα και δυνατότητες της ΚΟΕ, αν ληφθεί υπ’ όψιν το πολύ μεγάλο κόστος, για τη μετάβαση και την παραμονή στην Ισλανδία.

Σημείωσε ακόμα ότι “ευτυχώς για την αποστολή αυτή είχαμε δίπλα μας ένα μακροχρόνιο συνεργάτη, ένα σύμμαχο την ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία ουσιαστικά στηρίζει εξ’ ολοκλήρου τη συμμετοχή μας στους αγώνες αυτούς”, για να προσθέσει ότι “χωρίς την ΟΠΑΠ Κύπρου η συμμετοχή μας θα ήταν αδύνατη έστω και με ολιγομελή ομάδα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top