ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά στη Λάρνακα! Έβαλαν φωτιά και χθες

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά στη Λάρνακα! Έβαλαν φωτιά και χθες

Εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 16.30 το απόγευμα σε καλαμιώνες στη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα. Ο δρόμος από το κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Φανερωμένης μέχρι τα μισά του εξακολουθεί να παραμένει κλειστός με την Αστυνομία να κάνει εκτροπή της τροχαίας κίνησης.

Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 οχήματα και άνδρες του Τμήματος Δασών με δύο αυτοκίνητα και άρχισαν τη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στη σκηνή μετέβησαν επίσης άνδρες της Πολιτικής Αμυνας που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο και άνδρες του Δήμου Λάρνακας οι οποίοι με εκσκαφείς δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Ωστόσο το έργο της κατάσβεσης καθίσταται δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά ξέσπασε πίσω από πρατήριο βενζίνης που υπάρχει επί της Λεωφόρου Φανερωμένης και πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Το πρατήριο αναγκάστηκε ύστερα από υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας να κλείσει τις αντλίες και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.



Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα προς το παρών αλλά αναμένεται να γίνουν γνωστά ύστερα από τις απαραίτητες έρευνες που θα διενεργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Στη σκηνή μετέβησαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ζήτησαν και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το έργο της κατάσβεσης. 

Όπως δήλωσε ο κ. Λουρουτζιάτης «το 30% περίπου της έκτασης του Δήμου της Λάρνακας είναι οι αλυκές και ο περιβάλλοντας χώρος που είναι περιοχή NATURA. Σεβόμαστε το περιβάλλον και το διαφυλάττουμε, όμως μπροστά στα θέματα ασφάλειας ζωής και προστασίας της περιουσίας των κατοίκων,  ο Δήμος Λάρνακας θα λάβει όλα, και υπογραμμίζω, όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα και να προστατεύσουμε από τον κίνδυνο πυρκαγιών».



Πρόσθεσε ότι «είναι η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που ξεσπά πυρκαγιά σ’ αυτή την περιοχή. Η ώρα που ξεσπά η φωτιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δημιουργεί κάποια ερωτήματα» είπε και σημείωσε πως «το θέμα της πρόληψης και της προστασίας αφορά τον Δήμο Λάρνακας και θα λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να προστατευθούν και τα σπίτια και οι περιουσίες αλλά και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής».

Κληθείς να αναφέρει ποια μέτρα θα λάβει ο Δήμος Λάρνακας ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «χθες ξεκίνησαν τα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών να κάνουν αεροψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών και την Πέμπτη θα γίνει ο δεύτερος. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν άλλοι δύο αεροψεκασμοί, η ωφελιμότητα των οποίων έγκειται στο να  προλαβαίνουν την εκκόλαψη των εντόμων. Εδώ είναι που γίνεται η μεγάλη μάχη γιατί όταν αυτά τα έντομα εκκολαφθούν, ο επίγειος τρόπος ψεκασμού δεν είναι ικανοποιητικός για να αντιμετωπιστούν αφού είναι εκατομμύρια».

Πιστεύουμε, συνέχισε ότι «με τους αεροψεκασμούς που θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα αντί μία που ήταν μέχρι σήμερα, θα απαβλυνθεί κάπως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λάρνακα με τα κουνούπια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top