ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στην κυπριακή κοινωνία - Έφυγε ο Πανίκος Παιονίδης

Θλίψη στην κυπριακή κοινωνία - Έφυγε ο Πανίκος Παιονίδης

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει βαθιά θλίψη για την απώλεια του Πανίκου Παιονίδη.

 
Ο Πανίκος Παιονίδης αποτέλεσε μια από τις ηγετικές μορφές του κινήματος ειρήνης στην Κύπρο ως Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης «Καλλιτέχνες για την Ειρήνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Προστίθεται ότι ο Πανίκος Παιονίδης αποτέλεσε «φωτεινό παράδειγμα αγωνιστή για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, συμπαραστάτης των καταπιεζόμενων λαών. Μαχητής ενάντια στον φασισμό ως εθελοντής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άνθρωπος του πολιτισμού με πλούσιο λογοτεχνικό έργο για το οποίο βραβεύτηκε στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Υπερασπιστής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».
 
Φεύγει ως φωτεινό παράδειγμα, μας αφήνει πλούσια παρακαταθήκη, αναφέρει το ΠΣΕ και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο του Έλλη και στους οικείους του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top