ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» μεγατόνων στη FIFA- Συλλήψεις για διαφθορά και δωροδοκίες

«Βόμβα» μεγατόνων στη FIFA- Συλλήψεις για διαφθορά και δωροδοκίες

Η ελβετική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA που βαρύνονται με κατηγορίες διαφθοράς, από δωροδοκίες εκατομμυρίων μέχρι ξέπλυμα χρήματος.

Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη και φέρονται να έγιναν στο πλαίσιο έρευνας του αμερικανικού FBI, με στόχο την έκδοση των αξιωματούχων στις ΗΠΑ. Πρόκειται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για έξι άτομα στη Ζυρίχη σε σύνολο πάνω από 10 ατόμων (εκ των οποίων δεν βρίσκονται όλοι στην Ελβετία).

Οι αξιωματούχοι που συνελήφθησαν βρίσκονταν στη Ζυρίχη για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της FIFA την Παρασκευή.

Επισήμως, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ζυρίχης επιβεβαίωσε στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων πως έγιναν συλλήψεις κατ' εντολή του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, η έρευνα εκτείνεται σε περίοδο δύο δεκαετιών και αφορά μεταξύ άλλων τις υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τις συμφωνίες για τα δικαιώματα μετάδοσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top