ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εορταστικούς πυροβολισμούς στην Καμπούλ, άνοιξε το αεροδρόμιο για βοήθεια

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εορταστικούς πυροβολισμούς στην Καμπούλ, άνοιξε το αεροδρόμιο για βοήθεια

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εορταστικούς πυροβολισμούς στην Καμπούλ, μετέδωσαν σήμερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αφού πηγές στους Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως οι μαχητές τους πήραν τον έλεγχο του Πανσίρ, της τελευταίας επαρχίας στο Αφγανιστάν που αντιστεκόταν στην ισλαμιστική οργάνωση.


Ηγέτες της αντιπολίτευσης στους Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι η επαρχία κατελήφθη. Το πρακτορείο ειδήσεων Σαμσάντ μετέδωσε πως "πυροβολισμοί στον αέρα" χθες, Παρασκευή, στην Καμπούλ στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους ενώ 41 τραυματίσθηκαν. Το πρακτορείο ειδήσεων Τόλο μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από εορταστικούς πυροβολισμούς στην επαρχία Νανγκαρχάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας, δήλωσε ο Γκουλζάντα Σάνγκαρ, εκπρόσωπος νοσοκομείου στην επαρχιακή πρωτεύουσα Τζαλαλαμπάντ.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων της αντίστασης στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι  αυτές θα εξακολουθήσουν να μάχονται. "Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη μάχη για τον Θεό, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη", έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο επικεφαλής του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης του Αφγανιστάν, ο Αχμάντ Μασούντ. Η ανάρτηση του Μασούντ φαίνεται να αποτελεί απάντηση στις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Πανσίρ, η μοναδική επαρχία του Αφγανιστάν που δεν ελέγχουν οι Ταλιμπάν, καταλήφθηκε από το ισλαμιστικό κίνημα και ότι οι ηγέτες της αντίστασης έφυγαν από τη χώρα.

Ο πρεσβευτής του Κατάρ στο Αφγανιστάν δήλωσε πως μια τεχνική ομάδα κατάφερε να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο της Καμπούλ για να φθάνει εκεί βοήθεια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, ο ανταποκριτής του οποίου μετέδωσε επίσης πως επαναλήφθηκαν πτήσεις εσωτερικού.

Ο διάδρομος προσαπογειώσεων του αεροδρομίου έχει επισκευασθεί σε συνεργασία με αρχές στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο πρεσβευτής, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Το ειδησεογραφικό δίκτυο του Κατάρ μετέδωσε πως δύο πτήσεις εσωτερικού πραγματοποιήθηκαν από την Καμπούλ προς τις πόλεις Μαζάρ-ι-Σαρίφ και Κανταχάρ.

Το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι κλειστό αφότου τελείωσε η μαζική αερομεταφορά αμερικανών πολιτών, άλλων δυτικών υπηκόων και Αφγανών που είχαν βοηθήσει τις δυτικές χώρες. Το τέλος της επιχείρησης αυτής σηματοδοτήθηκε με την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν έπειτα από 20 χρόνια πολέμου. Ωστόσο χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να φύγουν, φοβούμενοι για τη ζωή τους υπό την εξουσία των Ταλιμπάν, έμειναν πίσω όταν η επιχείρηση τελείωσε στο τέλος Αυγούστου. Οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί πως όσοι το θέλουν θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top