ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι θα μοιάζει ο φετινός χειμώνας - Τα μέτρα που φέρνει η νέα μετάλλαξη και οι σκέψεις για το safe pass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Έτσι θα μοιάζει ο φετινός χειμώνας - Τα μέτρα που φέρνει η νέα μετάλλαξη και οι σκέψεις για το safe pass

Έντονη ανησυχία προκαλεί τόσο η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Mu», όπως επίσης και όσοι δεν εμβολιάστηκαν και δεν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος για τους ανεμβολίαστους.

Μέχρι στιγμής σενάριο για νέο lockdown δεν υπάρχει, ούτε όμως μπορεί κάποιος να το αποκλείσει, καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι μελέτες για το νέο στέλεχος που εντοπίστηκε, ωστόσο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επικρατεί κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν παγκοσμίως πολλά δεδομένα για το πόσο μεταδοτική είναι.

Οι θετικές εξελίξεις είναι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων που βλέπουμε να κινείται σε μια σταθερότητα και ορισμένες μέρες να είναι και κάτω από τα 200 όπως για παράδειγμα χθες Κυριακή (05/09).

Προβληματισμός υπάρχει για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε νέα μετάδοση του ιού στην κοινότητα, κυρίως στα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης που δεν μπορούν, μέχρι στιγμής, να εμβολιαστούν.

Οι μελέτες για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένονται επίσημες αποφάσεις για το αν θα εμβολιαστούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο του safe pass, αυτό δεν πρόκειται να μας αφήσει ούτε το 2022, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, θα συνεχίσει να υπάρχει, όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2021, αλλά και το 2022, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

«Σίγουρα όλος κόσμος προτιμά το μέτρο του safe pass παρά το lockdown. Πρέπει να παραμείνει στη ζωή μας για να ξέρουμε ότι όπου πάμε θα είμαστε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 147 (ποσοστό θετικότητας: 0,49%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 και δυο νέους θανάτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 52χρονος στο Νοσοκομείο Λευκωσίας - Πληροφορίες για τους δυο νεκρούς της Κυριακής

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top