ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

IKEA: Προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

IKEA: Προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

 Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλες τις πτυχές της ζωής τους! Με αυτό το δεδομένο, και πιστή στο όραμά της να συμβάλλει σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς ανθρώπους όπου και εάν δραστηριοποιείται, η ΙΚΕΑ στοχεύει να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, μέσα από τις λύσεις και τα προϊόντα που προτείνει, για μια καινούρια, καλύτερη μέρα… για το σπίτι μας.


Για μια προσβάσιμη, βιώσιμη καθημερινή ζωή, η ΙΚΕΑ επικεντρώνεται σε τρία σημεία από τα οποία προκύπτουν και οι δεσμεύσεις της για να πετύχει το όραμά της:
▪ Υγεία & Βιωσιμότητα
▪ Κυκλικότητα & Φροντίδα για τον Πλανήτη
▪ Δικαιοσύνη & Ισότητα
Απλή αλλά σημαντική πρακτική προς μια βιώσιμη καθημερινότητα, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Μέσα από τις δραστηριότητες μιας οικογένειας, το σπίτι μπορεί να καταναλώνει ρεύμα άσκοπα. Αλλάζοντας μερικές από τις συνήθειές μας, μειώνουμε τη σπατάλη ρεύματος, συμβάλουμε στο καλό του πλανήτη και εξοικονομούμε χρήματα. Μια καλή αρχή για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι να επανεξετάσουμε τον φωτισμό, τον τρόπο που μαγειρεύουμε, τη θέρμανση του σπιτιού και τις οικιακές συσκευές.

Ξοδεύουμε λιγότερο ρεύμα χωρίς καμία προσπάθεια με 5 απλά tips:

1. Προτιμάμε τις λάμπες LED ΙΚΕΑ που έχουν διάρκεια ζωής 20 φορές μεγαλύτερη από τις συμβατικές, και εξοικονομούν μέχρι και 85% της ενέργειας.
2. Με ένα πλυντήριο πιάτων ΙΚΕΑ αξιοποιούμε την έξυπνη λειτουργία για φυσικό στέγνωμα και εξοικονομούμε ενέργεια.
3. Επιλέγουμε τις επαγωγικές εστίες ΙΚΕΑ για την προετοιμασία του φαγητού. Έτσι, μαγειρεύουμε κατά 50% πιο γρήγορα και άρα πιο οικονομικά.
4. Βάζουμε στα παράθυρα κυψελοειδή στόρια ΙΚΕΑ που βοηθούν στη μείωση της θέρμανσης, αφού ο αέρας στο εσωτερικό της κυψελοειδούς κατασκευής δημιουργεί μόνωση.
5. Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια και μια απλώστρα ΙΚΕΑ για το στέγνωμα των ρούχων, αντί να χρησιμοποιήσουμε το στεγνωτήριο.

Λάμπες LED

Οι λάμπες LED IKEA καταναλώνουν έως και 85% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 20 φορές περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

 

Μπορούμε να εξοικονομήσουμε καθημερινά ακόμη περισσότερη πολύτιμη ενέργεια σβήνοντας το φως καθώς φεύγουμε από το δωμάτιο, ή ρυθμίζοντας την έντασή του ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ένας χαμηλός, ζεστός φωτισμός μπορεί να μας χαλαρώσει, και είναι καλύτερος για τον πλανήτη αλλά και για την τσέπη μας!

Λάμπες LED

Πλυντήριο πιάτων



Επιλέγοντας ένα πλυντήριο πιάτων εξοικονομούμε πολύτιμους πόρους. Κατά μέσο όρο, καταναλώνεται 5 φορές μικρότερη ποσότητα νερού σε σχέση με το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι. Επιλέγοντας ένα πλυντήριο πιάτων ΙΚΕΑ εξοικονομούμε και ενέργεια αξιοποιώντας μια έξυπνη λειτουργία του: Στο τέλος κάθε πλύσης, η πόρτα ανοίγει αυτόματα, έτσι ώστε να στεγνώσουν τα πιάτα με φυσικό τρόπο, αποφεύγοντας την περιττή κατανάλωση ενέργειας.
Πλυντήρια Πιάτων

Επαγωγικές Εστίες

 

Η ζωή στο σπίτι βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, και τις συνήθειες μας δεν τις απολαμβάνουμε πλέον μόνο στους καθορισμένους τους χώρους. Μια φορητή, προσιτή και εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτική εστία ΙΚΕΑ, είναι η καλύτερη λύση για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας και να συμβάλει σε μια βιώσιμη καθημερινότητα και στην κουζίνα. Οι επαγωγικές εστίες είναι γρηγορότερες και πιο ενεργειακά αποδοτικές από τις κεραμικές ή τις εστίες αερίου. Οπτικά μοιάζουν με τις κεραμικές, όμως ο τρόπος λειτουργίας τους είναι διαφορετικός. Δεν θερμαίνονται οι ίδιες όταν τις ενεργοποιούμε, αλλά δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο που ζεσταίνει τη βάση του ειδικού μαγειρικού σκεύους όταν έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Αλλάζουν γρήγορα θερμοκρασία, χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, είναι απόλυτα ασφαλείς και
καθαρίζονται εύκολα.

Επαγωγικές Εστίες


Ενεργειακά Στόρια


Ένας επιπλέον τρόπος για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι να αξιοποιήσουμε τα ενεργειακά στόρια ΙΚΕΑ. Ο αέρας στο εσωτερικό της κυψελοειδούς κατασκευής τους δημιουργεί ένα στρώμα μόνωσης, συγκρατεί την ηλιακή θερμότητα και ζεσταίνει το χώρο παρέχοντας ιδιωτικότητα. Μια απλή, προσιτή και καλοσχεδιασμένη λύση για κάθε χώρο του σπιτιού.


Κυψελοειδή Στόρια

Φυσικό στέγνωμα ρούχων

 

Αν αναλογιστούμε πως, από τη μία, το στεγνωτήριο καταναλώνει μεγάλο ποσοστό ενέργειας στο σπίτι, και από την άλλη, πως έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε πολλές ηλιόλουστες ημέρες στο νησί μας, τότε θα υιοθετήσουμε εύκολα την εξής βιώσιμη πρακτική: Το φυσικό στέγνωμα των ρούχων σε μια ελαφριά και φορητή απλώστρα ρούχων ΙΚΕΑ. Τι καλύτερο από το να μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας αλλά και να βλέπουμε διαφορά στο κόστος των λογαριασμών;

Απλώστρες ρούχων

Ξεκινώντας με μικρές αλλαγές και συνηθίζοντας σε βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινότητά μας, συμβάλλουμε όλοι στο καλό του πλανήτη. Είτε κρεμάμε τα ρούχα για να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, είτε μαγειρεύουμε σε εστία υψηλής ταχύτητας ή χρησιμοποιούμε στόρια εξοικονόμησης ενέργειας, τα μικρά πράγματα είναι αυτά που στο τέλος θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.
Στην ΙΚΕΑ θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε το σπίτι μας πιο βιώσιμο. Δεν έχουμε παρά να κάνουμε την αρχή και να εμπνευστούμε από τα προϊόντα και τη φιλοσοφία της για την καινούρια, καλύτερη μέρα που ξεκινάει από το σπίτι μας!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top