ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 34χρονο που έφερε στην Κύπρο τα 100kg ναρκωτικά

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 34χρονο που έφερε στην Κύπρο τα 100kg  ναρκωτικά

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων στον Ανδρέα Γρηγορίου, 34 χρόνων από τα Λιβάδια, της επαρχίας Λάρνακας, αφού κρίθηκε ένοχος ύστερα από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, δηλαδή 99,93 κιλών μεθεδρόνης, της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και της απόπειρας παράνομης εξαγωγής της ίδιας ποσότητας του εν λόγω ελεγχόμενου φαρμάκου.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 24/5/2014 στην Κύπρο και το εξωτερικό και αφορούν γύρω στα 99,93 κιλά μεθεδρόνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης στις 23/5/2014 λήφθηκε πληροφορία στην ΥΚΑΝ ότι στην Κύπρο θα έφτανε συγκεκριμένο φορτίο με πτήση από το Ντουμπάι, που πιθανό να περιείχε ναρκωτικά και πιο συγκεκριμένα μεθεδρόνη.

Το φορτίο έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Μουμπάϊ της Ινδίας μέσω Ντουμπάι και η ΥΚΑΝ ενημερώθηκε για την άφιξη του στις 26/5/2014.

Το φορτίο αποτελείτο από 4 πλαστικά βαρέλια εντός των οποίων υπήρχε άγνωστη ουσία μικτού βάρους περίπου 100 κιλά. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διεφάνη ότι τα 4 πλαστικά βαρέλια περιείχαν τη ναρκωτική συνθετική ουσία καθινόνη, η οποία είναι ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Α. Τα βαρέλια και το περιεχόμενο τους τέθηκαν υπό επιτήρηση στις αποθήκες του τελωνείου.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας κατέδειξαν ότι παραλήπτης του συγκεκριμένου φορτίου στην Κύπρο, ήταν ο 50χρονος ο οποίος στα τέλη του 2013 είχε προβεί σε ακόμα μια περίπτωση εισαγωγής προϊόντων από την Ινδία.

Στις 26/5/2014 παρουσιάστηκε στην αποθήκη του Τελωνείου Λάρνακας για εκτελώνιση του φορτίου υπάλληλος συγκεκριμένης εκτελωνιστικής εταιρείας με έδρα τη Λάρνακα. Ταυτόχρονα με την υποβολή των εντύπων εκτελώνισης του φορτίου, υποβλήθηκαν μέσω της εταιρείας έντυπα εξαγωγής του φορτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 34χρονος κλήθηκε για ανάκριση στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας και στις 27/5/2014 συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης για όλα τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του. Το σπίτι του ερευνήθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας χωρίς ωστόσο να ανευρεθεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα που αφορούσαν το φορτίο των ναρκωτικών και είχαν παραδοθεί στον 34χρονο από την εταιρεία εκτελώνισης. Επίσης, εντοπίστηκε μια απόδειξη παραλαβής χρημάτων για το ποσό των 1000 ευρώ στο όνομα του ημερομηνίας 26/5/2014.

Η αστυνομία είχε εξασφαλίσει γραπτή μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος ήταν το πρόσωπο που έδωσε λεφτά στον 34χρονο για την πληρωμή της εταιρείας εκτελώνισης αναφορικά με την εκτελώνιση και επανεξαγωγή του φορτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις 26/5/2014 δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης συνελήφθηκε στο σπίτι του και ο 50χρονος. Με γραπτή του κατάθεση ερευνήθηκε η οικία του χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο. Οι δύο παρουσιάστηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου και η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται τον Ιούλιο του 2014.

Σημειώνεται ότι στις 5 Μαΐου 2015, το Κακουργιοδικείο απάλλαξε και αθώωσε τον Γρηγορίου από την πρώτη κατηγορία που αντιμετώπιζε δηλαδή της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Ταυτόχρονα απάλλαξε και αθώωσε τον Νεόφυτο Θεοδώρου 50 χρόνων από τη Ποταμιά, από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top