ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ποιες επαρχίες εξαφανίστηκε ο ιός - Το προφίλ της γυναίκας που απεβίωσε

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ποιες επαρχίες εξαφανίστηκε ο ιός - Το προφίλ της γυναίκας που απεβίωσε

Ένα άτομο απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 552, ενώ ανακοινώθηκαν την Κυριακή 78 νέα περιστατικά της νόσου. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,19%. 

Την ίδια ώρα 79 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 29 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 76,2% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, 11 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
 
Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 40.466 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). 78 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 119.767.
 
Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε γυναίκα, ηλικίας 89 ετών, που κατέληξε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 552, εκ των οποίων 350 άντρες (63%), και 202 γυναίκες (37%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76,4 έτη.
 
Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 79 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 29 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.
 
Από τους 29 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 14 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 13 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 
Στο ΓΝ Αμμοχώστου νοσηλεύονται 20 ασθενείς, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο ΓΝ Λευκωσίας 15 ασθενείς, εκ των οποίων 2 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο ΓΝ Λεμεσού 17 ασθενείς, εκ των οποίων 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο ΓΝ Λάρνακας 3 ασθενείς, στο ΓΝ Πάφου 8 ασθενείς. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 16 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι διασωληνωμένοι.
 
Από τις 40.466 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 4.900 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 35.566 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 78 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:
 
9 κρούσματα από 158 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
7 κρούσματα από 2.919 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
9 κρούσματα από 1.487 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
2 κρούσματα από 259 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
8 κρούσματα από 76 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
22 κρούσματα από 14.389 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
21 κρούσματα από 21.177 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.
 
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: 1 δείγμα που λήφθηκε από τον έλεγχο κλειστών δομών.
 
Όσον αφορά τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, στη Λευκωσία έγιναν 9.010 τεστ και εντοπίστηκαν 8 θετικά, στη Λεμεσός 3.608 τεστ και 3 θετικά, στη Λάρνακα 3.374 τεστ και 3 θετικά, στην Πάφο 2.359 τεστ και 4 θετικά και στην Αμμόχωστο 1.719 τεστ χωρίς τον εντοπισμό θετικών περιστατικών. Σε οίκους ευγηρίας σε Λευκωσία και Λεμεσό δεν εντοπίστηκαν θετικά, ούτε και στον δειγματοληπτικό έλεγχο επιβατών στα αεροδρόμια, ενώ σε κλειστές δομές βρέθηκαν 3 θετικά από 884 τεστ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top