ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Κακουργιοδικείο οι δυο μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση Aristo

Στο Κακουργιοδικείο οι δυο μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση Aristo

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα υπεράσπισης Άντρου Νικολάου από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγο Γιώργο Παπαϊωάννου, και την αντεξέταση του από την Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από το Δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’ Νίνο Κέκκο, συνεχίστηκε σήμερα η ακρόαση της υπόθεσης διαχωρισμού οικοπέδων στο Σκαλί από την εταιρεία Aristo από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο.

Ακολούθως προσήλθε ο επόμενος μάρτυρας υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, Ναπολέων Κυριάκου, ο οποίος εξετάστηκε από τον κ. Παπαϊωάννου, όπως και από την Κατηγορούσα Αρχή.

Αρχικά ο κ. Παπαϊωάννου υπέβαλε τρεις συμπληρωματικές ερωτήσεις στο μάρτυρα Α. Νικολάου σε σχέση με την πολεοδομική άδεια της εταιρείας στη περιοχή Κούκλια στο Χά – Ποτάμι την επίβλεψη της οποίας είχε ο μάρτυρας και στα πλαίσια της οποίας παραχωρήθηκε από την εταιρεία ως επιπλέον χώρος πρασίνου και κοινοτικού εξοπλισμού πέραν των σχετικών υποχρεώσεων της, περί τα 220 χιλιάδες τ.μ.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η εταιρεία προέβη στην εν λόγω παραχώρηση για σκοπούς προστασίας της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί προς όφελος της  και με ποικίλους τρόπους όλη αυτή την έκταση η οποία βρίσκεται σε περίοπτη θέση και σε περιοχή όπου οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πολύ ψηλές.

Όσον αφορά τη λεωφόρο Σωτηράκη Μαρκίδη και την ανάληψη κατασκευής της από την εταιρεία, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η εταιρεία παραχώρησε για την διαπλάτυνση του εν λόγω δρόμου μέρος της ιδιοκτησίας της 1518 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των δημοτών της Πάφου εφόσον η εν λόγω λεωφόρος αποτελεί τη 2η βασική οδική σύνδεση μεταξύ της πόλης της Πάφου και της Κάτω Πάφου.

Σε σχέση με τη θέση της Κατηγορούσας Αρχής ότι η κατασκευή των συρματοκιβωτίων κατά μήκος του αργακιού δεν ανέρχεται στο ποσό των 178.147 χιλιάδες ευρώ, ο μάρτυρας προσκόμισε και κατέθεσε ως τεκμήρια σχετικές αποδείξεις που αφορούν μέρος των εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Ο μάρτυρας διαφώνησε με τη θέση της Κατηγορούσας Αρχής ότι η εταιρεία συνωμότησε για να επιτευχθεί η αλλαγή του σχεδίου της πολεοδομικής άδειας, και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο οι εκπρόσωποι της εταιρείας εναντιώνονταν στην αλλαγή των σχεδίων στις πολλές επαφές και διαβουλεύσεις που είχαν με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Τελικά, είπε, αποδέχθηκαν δυσμενείς και άδικους κατ΄ αυτόν όρους που επέβαλε στην εταιρεία το ΤΑΥ, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα σχέδια της εταιρείας.

Εν συνεχεία, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο Ναπολέων Κυριάκου, σύζυγος της θανούσας αδερφής του Θ. Αριστοδήμου.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Θεόδωρος Αριστοδήμου έδωσε στον ίδιο το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ την περίοδο της διάγνωσης της ασθένειας της συζύγου του, επιπρόσθετα άλλες 5 χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι στην Αγγλία, ενώ μετά από επιπλοκές στην υγεία της συζύγου του άλλες, 10 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, άλλες 10 χιλιάδες ευρώ για ταξίδι στο Ισραήλ και στις 21.1. 2013 ο Θ. Αριστοδήμου έδωσε στο μάρτυρα 21 χιλιάδες ευρώ για παραγγελία σκευάσματος φαρμάκων, ενώ ανέφερε ότι το συνολικό ποσό που του έδωσε για τα φάρμακα της ανέρχονταν στις 60 περίπου χιλιάδες ευρώ και παρουσίασε σχετικά έγγραφα, όπως καταθέσεις λογαριασμού και επιταγές.

Αντεξεταζόμενος από την Κατηγορούσα Αρχή και ερωτηθείς κατά πόσο γνώριζε από πού του έδινε τα χρήματα ο Θ. Αριστοδήμου από το σπίτι του ή την τράπεζα ο μάρτυρας ανέφερε πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει και ότι ο αδερφός της συζύγου πήγε στο σπίτι τους και τους πρόσφερε αυτά τα χρήματα προκειμένου να βοηθήσει την αδερφή του.

Το ταξίδι της αδερφής του Θεόδωρου Αριστοδήμου και επεμβάσεις έγιναν παραδεκτά από την Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από τον κ. Κέκκο.

Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για τις 9, 10 και 12 Ιουνίου. Στην επόμενη δικάσιμο αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου ως μάρτυρες υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου εκτιμητής και γραφολόγος.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους εγγύησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top