ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκτός Κύπρου οι στόχοι του πληρωμένου δολοφόνου που έφτασε από την Ρωσία – Τα συμβόλαια θανάτου που δεν πρόλαβε να εκτελέσει

Εκτός Κύπρου οι στόχοι του πληρωμένου δολοφόνου που έφτασε από την Ρωσία – Τα συμβόλαια θανάτου που δεν πρόλαβε να εκτελέσει

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες γύρω από τη σοβαρή υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος που σχεδιαζόταν από τον 38χρονο Αζέρο, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος έφθασε στην Κύπρο από τη Ρωσία έχοντας ως κύριο στόχο του να εκτελέσει Ισραηλινό επιχειρηματία, ο οποίος εδρεύει στη Λευκωσία. Εκτός από τον επιχειρηματία ο 38χρονος σχεδίαζε και τις δολοφονίες ακόμα τουλάχιστον τεσσάρων προσώπων, μερικοί εξ’ αυτών συνεργάτες του Ισραηλινού. 

Οι Αρχές έλαβαν πληροφορία για τον Αζέρο προ ημερών γνωρίζοντας τα σχέδια θανάτου του, έτσι πρόλαβαν να ενημερώσουν και να προστατέψουν τα πρόσωπα που τελούσαν στόχο. Οι ίδιοι κατάφεραν να αναχωρήσουν από την Κύπρο πριν τη σύλληψη του 38χρονου.

Βασικά στοιχεία που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ενώπιον των Αρχών έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο και γίνονται ενδελεχείς επιστημονικές εξετάσεις έτσι ώστε να ανακαλυφθούν οι πιθανοί συνεργοί, αλλά και τα ακριβή σχέδια του υπόπτου.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του εντοπίστηκε πιστόλι με σιγαστήρα, το οποίο θα περάσει από βαλλιστικό έλεγχο καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα καταδείξουν τις επαφές που είχε ο 38χρονος Αζέρος καθόλη τη διάρκεια παραμονής του στο νησί.

Υποψίες κινεί και η συνεχής μεταφορά του από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, δείχνοντας πως πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί και στα κατεχόμενα, ενώ διερευνάται και η ενοικίαση του οχήματος με το οποίο διακινείτο.

Έρευνες γίνονται και στην ευρύτερη περιοχή στην οποία συνελήφθη ο 38χρονος, καθώς τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου προσπαθούν να εντοπίσουν κλειστά κυκλώματα που πιθανόν να δείχνουν τις κινήσεις του τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος οδηγήθηκε χθες στο Επαρχιακό Διακστήριο Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος της οκταήμερης προσωποκράτησης του, διαδικασία η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών για λόγους δημόσιας ασφαλείας.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις της πολύ σοβαρής υπόθεσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top