Το «βιολί» τους οι Τούρκοι – Συνεχίζουν τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Το «βιολί» τους οι Τούρκοι – Συνεχίζουν τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Σε παραβάσεις τον κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου προέβησαν την Παρασκευή τουρκικά αεροσκάφη σε κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ένας σχηματισμός συνολικά έξι αεροσκαφών, καθώς και ένα ακόμη μεμονωμένο αεροσκάφος, προχώρησαν σε τρεις παραβάσεις και σε 34 παραβιάσεις.

Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ επιπλέον σημειώθηκαν τρεις εμπλοκές.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Μέτσολα: «Στόχος μας η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ – Να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή»

ΠτΔ σε Μέτσολα: «Στόχος μας η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ – Να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή»

Στόχος μας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας είναι να ενισχύσουμε τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ και να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE