ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι πλεκτάνη λέει στο Tothemaonline.com η δικηγόρος που είχε συλληφθεί με τον Αζά – Τι αποκαλύπτει η ίδια

Είναι πλεκτάνη λέει στο Tothemaonline.com η δικηγόρος που είχε συλληφθεί με τον Αζά – Τι αποκαλύπτει η ίδια

Λύνει τη σιωπή της η δικηγόρος Σοφία Σοφοκλέους, η οποία περιγράφει στο Tothemaonline.com, πως ακριβώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη της ίδιας και του γνωστού δημοσιογράφου Αντρέα Αζά, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, δεν φέρει καμία ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού βρέθηκε στη μέση μίας πλεκτάνης που είχε στόχο την ίδια.

Υποδεικνύοντας ανταγωνιστικά συμφέροντα τρίτων προσώπων, η δικηγόρος, η οποία αφέθηκε ελεύθερη χθες μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να κλητευθεί αργότερα, ισχυρίζεται μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ότι τα όσα διαμείφθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, ήταν αποτέλεσμα μίας καλοστημένης κομπίνας που παίχτηκε εις βάρος της.

Σύμφωνα με την Σοφία Σοφοκλέους όλα ξεκίνησαν όταν κλήθηκε από τρίτο πρόσωπο να αναλάβει ως δικηγόρος, να φέρει εις πέρας την διαδικασία έκδοσης επί μακρός διαμένοντος άδειας, για λογαριασμό αλλοδαπού επιχειρηματία.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε αναθέσει αρχικά την δουλειά σε διαφορετικό πρόσωπο, στο οποίο μάλιστα έδωσε το ποσό των 10.000 ευρώ ως προκαταβολή, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αμειβόταν με επιπλέον 20.000 ευρώ.

Η δικηγόρος κλήθηκε, όπως μας αναφέρει, για να αναλάβει την εξασφάλιση έγκρισης από το Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς όμως να της δοθεί και το ανάλογο ποσόν.

Στη συνέχεια, ο αλλοδαπός ο οποίος είχε υποψιαστεί πως τα χρήματα του εξανεμίστηκαν χωρίς να γίνει η δουλειά του, αποτάθηκε μέσω συγγενικού του προσώπου στην κυρία Σοφοκλέους, ζητώντας της να αναλάβει πλήρως τη διαδικασία έκδοσης άδειας.

Το γεγονός δεν ικανοποίησε τους δύο πρώην συνεργάτες του στην Κύπρο, οι οποίοι διατηρούν γραφείο παροχής υπηρεσιών και φαίνεται να είχαν προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της, για δήθεν εμπλοκή της σε υπόθεση πλαστογραφίας, ενώ γνώριζαν τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης, όπως μας λέει.

Η δικηγόρος, είχε αναθέσει στον Αντρέα Αζά να ενεργήσει ως πληρεξούσιος του πελάτη της, για την υπογραφή αιτήσεων εκ μέρους του, προκειμένου να προχωρήσουν με τα διαδικαστικά.

Με την άφιξη του αλλοδαπού στην Κύπρο, οι Αρχές, προχώρησαν στη σύλληψη του, αφού όπως διαφάνηκε στα χαρτιά που κατατέθηκαν για έγκριση της άδειας παραμονής του, περιλαμβανόταν και τραπεζικό έγγραφο που εκδόθηκε για σκοπούς διαβεβαίωσης και έγκρισης της αίτησης, ότι ο αλλοδαπός διατηρούσε καταθέσεις στην Κύπρο, ύψους 300.000 ευρώ, γεγονός που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Υπεύθυνη θεωρήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία η εν λόγω δικηγόρος, η οποία συνελήφθη προχθές μαζί με τον δημοσιογράφο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και εξασφάλισης εγγραφής αλλοδαπού με ψευδείς παραστάσεις.

Εντούτοις, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο αλλοδαπός είχε υπογράψει έγγραφο από το οποίο διαφαίνεται ότι η τραπεζική βεβαίωση προήλθε από τον ίδιο και όχι την δικηγόρο, ενώ στον δημοσιογράφο είχε παραχωρηθεί πληρεξούσιο από τον ίδιο.

Ο αλλοδαπός σε κατάθεση του στην Αστυνομία αναφέρει ότι είχε δώσει το ποσό των 30.000 ευρώ στη Σοφία Σοφοκλέους, η οποία όμως έχει στην κατοχή της, όπως αναφέρει, τις αποδείξεις που υποδεικνύουν ότι έλαβε μόνο 20.000 ευρώ για εργασίες οι οποίες της ανατέθηκαν βάση εξουσιοδότησης από τον πελάτη της.

Μάλιστα ο πελάτης της δικηγόρου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον δημοσιογράφο.


Η κυρία Σοφοκλέους παρουσιάζεται βέβαιη ότι η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο , καθώς το όλο εγχείρημα διασυρμού της, είχε ως στόχο να την πλήξει επαγγελματικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top