ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Όλα όσα θέλεις ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Όλα όσα θέλεις ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Ιδανικοί προορισμοί για Φθινοπωρινές & Χειμερινές αποδράσεις

Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανικός τουριστικός προορισμός, που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όλο τον χρόνο και δημοφιλής προορισμός για μικρές αποδράσεις citybreak.Η πόλη σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ ιδιαίτερα το βράδυ αποκτά ένα άλλο χρώμα, καθώς είναι γνωστή για την ποιοτική της ψυχαγωγία.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα ανοιχτό μουσείο. Κάθε περίπατος στην όμορφη πόλη του ελληνικού βορρά θα αποκαλύψει στον ταξιδιώτη μία καινούργια πτυχή της αιώνιας ιστορίας της. Η UNESCO έχει ανακηρύξει 15 παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά «στολίδια» της Θεσσαλονίκης ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναγνωρίζοντας έτσι την πόλη ως μια από τις σπουδαιότερες για την ιστορική μνήμη τής ανθρωπότητας.
Σύμβολο της πόλης είναι ο Λευκός Πύργος που δεσπόζει στην παραλία και φιλοξενεί τώρα ως μουσείο, θαυμάσιες συλλογές που αφορούν την βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης.


Η πόλη διαθέτει πολλά μουσεία και πινακοθήκες που προσφέρουν συναρπαστικές πολιτιστικές εμπειρίες στον επισκέπτη, όπως το Αρχαιολογικό μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού κ.α., καθώς πλήθος μνημείων, όπως ενδεικτικά η Ροτόντα, ο Ναός της Αχειροποίητου, ο Ναός του στρατηλάτη Αγίου Δημητρίου, η Μονή Λατόμου, -η Αγία Σοφία, η Μονή Βλατάδων, τα τείχη της Θεσσαλονίκης κ.α.

Ψώνια - Αγορές
Το shopping είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που θα απολαύσετε κατά την παραμονή σας στην Θεσσαλονίκη. Αναζητάτε πολυτέλεια και υψηλή αισθητική στις αγορές σας; Θέλετε να βρίσκετε τα πάντα σε ένα πολυκατάστημα; Ψάχνετε για «θησαυρούς» από τα παλιά χρόνια ή αγαπάτε τις βόλτες και τα ψώνια σε παραδοσιακές αγορές; Σε όποια κατηγορία shopper και να ανήκετε είναι σίγουρο ότι η Θεσσαλονίκη δε θα σας απογοητεύσει.

Μην χάσετε τις ωραιότερες παραδοσιακές σκεπαστές αγορές της πόλης, τις στοές Μοδιάνο και Καπάνι ,που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Εδώ φιλοξενούνται μερικά από τα πιο συμπαθητικά καφενεδάκια και μεζεδοπωλεία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Γαστρονομία
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πλούσια σε γεύσεις και αρώματα. Τα ζαχαροπλαστεία και οι μοναδικές γλυκές γεύσεις της είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Δοκιμάστε κλασικά γλυκίσματα όπως τα τρίγωνα Πανοράματος, το τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα ή κάστανο, τα πολίτικα γλυκά (καζάν ντιπί, εκμέκ κανταΐφι, σάμαλι), καθώς και τα σιροπιαστά αλλά και κρέμες όπως ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια, την περίφημη γλυκιά μπουγάτσα της. Σιρόπι, τραγανιστά φύλλα σφολιάτας, άχνη ζάχαρη και φρέσκο βούτυρο μοσχοβολούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!

Διασκέδαση
Αν η Θεσσαλονίκη φημίζεται για κάτι ή αν για κάτι δύσκολα μπορούν να την συναγωνιστούν άλλες πόλεις της Ελλάδας, αυτό είναι σίγουρα η έντονη νυχτερινή της ζωή. Παρασυρθείτε από τη ζωντάνια και το κέφι των κατοίκων και των χιλιάδων φοιτητών της και ανακαλύψτε το νόημα της αυθεντικής διασκέδασης. Κοσμοπολίτικα μπαράκια, ρεμπετάδικα με ιστορία και φοιτητικά πάρτι είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Κοντινές αποδράσεις
Σε απόσταση μιας ώρας περίπου μπορείτε ενδεικτικά να επισκεφθείτε:

Όλυμπος - Λιτόχωρο
Σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, Το Λιτόχωρο είναι χτισμένο στην πλαγιά της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου (Μύτικας, 2.918 μ.) κι όμως απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη θάλασσα, αποτελώντας έτσι ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου! Η γραφική κωμόπολη ξεχωρίζει για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική μακεδονικού ρυθμού και τις εναλλαγές της πλούσιας βλάστησης που την περιβάλλει, σε μια εξαίσια αισθητική αρμονία.
Όλυμπος! Το ιερό βουνό, ορόσημο της ελληνικής μυθολογίας που οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει τα παλάτια των θεών τους σας περιμένει να ανακαλύψετε τις μοναδικές του ομορφιές. Σύμβολο οικουμενικό∙ εθνικός δρυμός αλλά και παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ορειβασίας, με χιλιάδες ορειβάτες κάθε χρόνο να αναζητούν τα κρυμμένα μυστικά του στις νεφελοσκέπαστες κορφές του Μύτικα.
Η περιοχή παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον και για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα, ‘όπως . το γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, τον ναό των Αγίων Αποστόλων το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και το νέο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, που βρίσκεται στο μετόχι «Σκάλα».


Μετά τις περιηγήσεις σας, στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα ουζερί της περιοχής, θα απολαύσετε τη μακεδονίτικη κουζίνα, που χαρακτηρίζεται από κρεατικά, τυροκομικά προϊόντα και πίτες, ενώ για τη διασκέδασή σας λειτουργούν πολλά καφέ και μπαρ.

Παλιός Άγιος Αθανάσιος - Καϊμακτσαλάν
Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο, σε απόσταση 126 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος, ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός με φιλόξενους κατοίκους και νόστιμες λιχουδιές στα πετρόχτιστα ταβερνάκια του, που είναι μαγνήτης επισκεπτών, λόγω της κοντινής απόστασής του από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Το χωριό αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ορμητήριο για σκι αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία, ορειβασία.

Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ
Όσοι αναζητούν χαλάρωση, σωματική και ψυχική ευεξία, επαφή με τη φύση, σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών, σε απόσταση 121 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επισκεφθούν τα Λουτρά Πόζαρ, τη λουτρόπολη που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο πανέμορφο δάσος, στη σκιά του Καϊμάκτσαλαν.


Μην χάσετε μια επίσκεψη στη Μονή Αγίου Ιλαρίωνα Προμάχων και στη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο, οι οποίες αποτελούν κέντρα πνευματικής περισυλλογής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top