ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο εδώλιο για απειλές εναντίον του Γ. Βαρνάβα- Αντιμετωπίζουν δέκα κατηγορίες

Στο εδώλιο για απειλές εναντίον του Γ. Βαρνάβα- Αντιμετωπίζουν δέκα κατηγορίες

Για απειλές κι εκβιασμούς εναντίον του πρώην βουλευτή και υποψήφιου προέδρου της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα και μελών της οικογένειάς του, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 62χρονος Ρώσος, κάτοικος Κύπρου, και 43χρονη κτηματομεσίτρια, επίσης από τη Ρωσία.

Η υπόθεση καταχωρίσθηκε πρόσφατα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, με τους δύο κατηγορουμένους να αντιμετωπίζουν συνολικά 10 κατηγορίες, οι οποίες αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, διέγερση προς διάπραξη ποινικού αδικήματος, απαίτηση περιουσίας με γραπτές απειλές, απειλή βιαιοπραγίας, απόπειρα εκβιασμού και συμπεριφορά που προκαλεί παρενόχληση.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και ως εκ το τούτο το δικαστήριο όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας τον ερχόμενο Νοέμβριο. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, και οι δύο διατάχθηκαν να παραμείνουν υπό κράτηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, με την υπόθεση να καταχωρείται στο δικαστήριο σε χρόνο ρεκόρ… Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση θα καταθέσει ο Γ. Βαρνάβα. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται συνολικά 18 μάρτυρες κατηγορίας.

Με βάση τις λεπτομέρειες των αδικημάτων, όπως αυτές αναγράφονται στο κατηγορητήριο, ο 62χρονος και η 43χρονη μεταξύ 17 Ιουλίου και 24 Σεπτεμβρίου υποκίνησαν δύο άτομα από την Τσετσενία (και οι δύο αναγράφονται στο πινάκιο της υπόθεσης ως μάρτυρες κατηγορίας) να διαπράξουν κακούργημα, δηλαδή οι κατηγορούμενοι με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο όφελος υποκίνησαν τους δύο Τσετσένους να εξαναγκάσουν με βία ή με απειλές τον Γιώργο Βαρνάβα να προβεί σε πράξη που θα επέφερε ζημιά σε περιουσία της συζύγου του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, απείλησαν τον Γ. Βαρνάβα να υπογράψει αμοιβαία συμφωνία ακύρωσης της συμφωνίας, ημερομηνίας 27 Μαῒου 2019, με συμβαλλόμενους τον ίδιο και τη σύζυγό του, με την οποία της εκχώρησε όλα τα δικαιώματά του σε ακίνητο στα Περβόλια.

Αποστολή απειλών

Περαιτέρω, οι δύο Ρώσοι κατηγορούνται ότι στις 24 Σεπτεμβρίου με σκοπό ν’ αποσπάσουν ακίνητη οικία στα Περβόλια απέστειλαν γραπτές απειλές εναντίον του Γ. Βαρνάβα, απειλώντας την σωματική του ακεραιότητα.

Απαιτούσαν, συγκεκριμένα, όπως η σύζυγος του Βαρνάβα τους μεταβιβάσει το ακίνητο, απειλώντας τον πως εάν δεν το έπραττε θα είχε μεγάλα προβλήματα ο ίδιος και η γυναίκα του και ότι θα του έκαναν κακό, λέγοντας του διάφορες εκφράσεις. Κατηγορούνται, ακόμα, ότι προέβηκαν σε παράνομη παρακολούθηση, ερχόμενοι σ’ επαφή με τον Γ. Βαρνάβα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, όπου του απέστειλαν απειλητικά γραπτά και φωνητικά μηνύματα.

Όπως πληροφορούμαστε, μεταξύ του Γιώργου Βαρνάβα και του 62χρονου Ρώσου υπάρχουν σοβαρές επαγγελματικές και οικονομικές διαφορές από τον καιρό που ο παραπονούμενος ήταν βουλευτής, για τις οποίες εκκρεμούν πολιτικές αγωγές στο δικαστήριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top