Στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου η Μέρκελ - Τα λέει με τον Ερντογάν

Στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου η Μέρκελ - Τα λέει με τον Ερντογάν

Στην Τουρκία θα μεταβεί για τελευταία φορά σαν καγκελάριος της Γερμανίας η Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από πρόσκληση του πρόεδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ θα βρεθεί στη γειτονική χώρα στις 16 Οκτωβρίου, με τον Ζάιμπερτ να επισημαίνει πως «η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός και στενός εταίρος για εμάς», προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα διεθνών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Αναφορικά με τις διαφωνίες σε θέματα όπως ο σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της απευθείας επικοινωνίας, προκειμένου να εκφράζεται και η κριτική.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 15 του μήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «L'Echo», επικαλούμενη δημοσίευμα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, απηύθυνε πρόσκληση στην κ. Μέρκελ την οποία θα υποδεχτεί με στρατιωτικές τιμές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί επίσης με τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ σε Ανδρουλάκη: «Είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλεγγύη στην πράξη και όχι σε δηλώσεις»

ΠτΔ σε Ανδρουλάκη: «Είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλεγγύη στην πράξη και όχι σε δηλώσεις»

Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων και όχι μέρος των προβλημάτων είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE