ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Jiří Šedivý.


Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Šedivý θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, θα χαιρετίσει τις εργασίες του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή και την ασφάλεια και θα παρευρεθεί σε συνάντηση με εκπροσώπους κυπριακών εταιρειών, ερευνητικών κέντρων και ιδρυμάτων που συμμετέχουν σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στην Άμυνα (EDIDP) με σκοπό την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων σε θέματα εξοπλισμών. 
 
Οι κύριοι Πετρίδης και Šedivý αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, καθώς και θέματα ανάπτυξης δυνατοτήτων των κρατών μελών του Οργανισμού. Θα ανταλλάξουν απόψεις για τα προγράμματα του Οργανισμού που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για μελλοντικά προγράμματα που θα βοηθήσουν την ΕΕ, αλλά και τα κράτη μέλη στον τομέα ανάπτυξης των δικών τους δυνατοτήτων.
 
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο υπογράφηκαν συμφωνίες με Κυπριακά Ερευνητικά Κέντρα και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την υλοποίηση των δύο πρώτων έργων Έρευνας και Καινοτομίας στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, της γνωστής Δράσης «ΑΘΗΝΑ  - 2019». Επιπρόσθετα,  στο EDIDP 10 προτάσεις με κυπριακή συμμετοχή πέτυχαν συγχρηματοδότηση από το Ταμείο. Η  συνεισφορά του Υπουργείου υπολογίζεται περίπου στις €400.000 με πολλαπλάσια έσοδα για τις εταιρείες και την Κυπριακή οικονομία περί τα €4.5 εκατ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ολλανδίας επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Χάγη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top