Αύξηση του μεριδίου της στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ επιδιώκει η Delek

Αύξηση του μεριδίου της στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ επιδιώκει η Delek

H ισραηλινή εταιρεία Delek ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ξεκίνησε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με τον εταίρο της στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ Noble Energy για την απόκτηση του 19,9% των δικαιωμάτων της αμερικανικής εταιρείας.

Το αρχικό ποσό που συζητείται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού από την Noble Cyprus είναι τα $155 εκ.

Η εταιρεία Noble Energy κατέχει το 70% των δικαιωμάτων στο τεμάχιο «12», το οποίο υπολογίζεται ότι περιέχει 4,54 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Ο όμιλος Delek, μέσω των θυγατρικών του,  Delek Drilling και Avner Oil Exploration κατέχει το υπόλοιπο 30%.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία Delek σημειώνει ότι η διαπραγμάτευση είναι στο αρχικό της στάδιο, δεν είναι δεσμευτική, ούτε αποκλειστική, και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις θα ωριμάσουν σε οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αναφέρεται επίσης ότι η συναλλαγή, όπως εξελίσσεται, υπόκειται σε διάφορες εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων οργάνων της Εταιρείας και Noble Cyprus και της έγκρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE