ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Σεργίδης: Αν παραμείνουν ερωτηματικά και κενά σε θέματα αγνοουμένων 'δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μας'

 Ν. Σεργίδης: Αν παραμείνουν ερωτηματικά και κενά σε θέματα αγνοουμένων 'δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μας'

Το δράμα των συγγενών των αγνοουμένων «θα είναι απείρως μεγαλύτερο και δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μας αν παραμείνουν ερωτηματικά και κενά», δήλωσε ο Παγκύπριας της Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης.


Σε χαιρετισμό του την Παρασκευή στην εκδήλωση για την «Ημέρα Αγνοουμένων» τον Τύμβος Μακεδονίτισσας ο κ. Σεργίδης είπε ότι «θα συνεχίσουμε να απαιτούμε το αυτονόητο μέχρι να έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι να εκπληρώσει η πολιτεία την υποχρέωσή της προς του αγνοούμενούς μας και τις οικογένειές τους και μέχρι που να εξασφαλίσει τα αναγκαία στοιχεία και ενημερώσει επίσημα την κάθε οικογένεια».

Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε μηδενιστές και γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνησή μας, η Βουλή των Αντιπροσώπων, η Εκκλησία και τα πολιτικά κόμματα για προώθηση και λύση του προβλήματος των αγνοουμένων μας, ωστόσο, όσο το θέμα παραμένει άλυτο η προσπάθεια πρέπει να συνεχίζεται και να εντείνεται».

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να εφησυχάσουμε και αυτό αποτελεί ιερό χρέος και υποχρέωση στους ηρωικούς νεκρούς και αγνοούμενούς μας, σ’ αυτούς που εγκαταλελειμμένοι και προδομένοι παρέμειναν στις επάλξεις του χρέους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατό, να περισώσουν την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δική μας αξιοπρέπεια», είπε ο κ. Σεργίδης.

Σημείωσε ότι «θα πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτή την οδυνηρή αναζήτηση των 47 πέτρινων χρόνων, σε αυτό το τραγικό πρόβλημα που συνεχίζουν να ζουν ακόμη εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, σπάζοντας το τείχος της σιωπής, που εγκληματικά για μισό σχεδόν αιώνα, επέβαλε η τουρκική βαρβαρότητα και αναλγησία».

Ο κ. Σεργίδης, αναφέρθηκε «στις μανάδες των αγνοουμένων, την πιο τραγική φιγούρα της σύγχρονης ιστορίας μας, αλλά και την κορυφαία ένδειξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας».

Πρόσθεσε ότι το άγαλμα αφιερωμένο στην Μητέρα του Αγνοούμενου «στήθηκε εδώ, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, για να συντροφεύει για πάντα τα ηρωικά της τέκνα και να ατενίζει με θλιμμένο αλλά αγέρωχο βλέμμα τα κατεχόμενα, αναζητώντας τα αγνοούμενα παιδιά της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top