ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Πετάνε» στο δρόμο 24χρονη Κύπρια μονογονιό με 5χρονο - «Με απέλυσαν στο lockdown - Θέλω να δουλέψω και κάπου να μένω»

«Πετάνε» στο δρόμο 24χρονη Κύπρια μονογονιό με 5χρονο - «Με απέλυσαν στο lockdown - Θέλω να δουλέψω και κάπου να μένω»

Ακόμα μια ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας να συγκλονίσει την Κυπριακή κοινωνία. Στο δρόμο πετάει η ιδιοκτήτρια 24χρονη μονογονιό , με παιδί 5 ετών γιατί θέλει να πουλήσει το σπίτι, χωρίς να της δίνει προθεσμία να βρει λύση για κάτι άλλο.

Η ιστορία της 24χρονης , ενώ θα έμοιαζε να είναι απο ταινία, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μια σκληρή πραγματικοτητα που ξεκίνησε να βιώνει απο την 3 μέρα γέννησης της.

To ΤΗΕΜΑΟΝLINE επικοινώνησε με την 24χρονη η οποία μίλησε όσα βίωσε και βιώνει.

Ηταν μόλις 3 ημερών, όταν η βιολογική της μητέρα την έδωσε για υιοθεσία σε ένα ζευγάρι. Αυτο το ζευγάρι στα 2 της χρόνια χώρισε, χάνοντας κάθε επαφή με τον πατέρα που την μεγάλωνε και παραμένοντας με την μητέρα που την υιοθέτησε. Στα 10 της χρόνια έρχεται αντιμέτωπη με το νέο σύντροφο της μητέρας της, ο οποίος την κακοποιούσε. 

Το ζευγάρι τότε απέκτησε δικό του παιδί και άρχισε να παραμελεί την 10χρονη, ενώ οι στιγμές βίας στο σπίτι φούντωναν, με την μικρή να είναι θύμα. Είναι τότε που σήκωσε το ανάστημα της στην μητέρα που την μεγάλωνε και της είπε όπως μας αναφέρει "Η εκείνον ή εμένα". 

Εχοντας σχέση τοτε ως 16χρονη πήγε και έμεινε στο σπιτι του συντρόφου της. Στην πορεία οι δρομοι τους χώρισαν με εκείνη να ζει μόνη, δουλεύοντας. 

Στα 19 της με το νεο της σύντροφο αποκτούν ένα παιδί, ωστόσο και αυτή η σχέση τερματίζεται. Με την ίδια να καλείται απο τα 22 της να μεγαλώνει μόνη ένα παιδί , πληρώνοντας ενοίκιο και δουλεύοντας σκληρά. 

Ως τότε κατάφερνε και τα έβγαζε πέρα, μέχρι τη στιγμή που απολύθηκε λόγω της κατάστασης κορωνοϊου και των lockdown και ενώ δεν της έφτανε αυτό το πρόβλημα λίγο καιρο αργότερα η ιδιοκτήτρια που ενοικιάζει τα τελευταία χρόνια της ζήτησε να φύγει απο το σπίτι , διότι θέλει να το πουλήσει.

Δεν της ανανέωσε το συμβόλαιο με αποτέλεσμα να της κοπεί το επίδομα ενοικίου και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει να πληρώσει το ενοίκιο ,καθώς δούλευε part time, λόγω του παιδιού που πήγαινε σχολείο. 

"Θέλω να δουλέψω ξανά. Απολύθηκα απο την προηγούμενη δουλειά λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊο. Δεν δικαιούμουν ανεργιακό επίδομα γιατί ήμουν part time δουλεια και οι κοινωνικές ασφαλίσεις μου είπαν δεν συμπληρώνονταν για να πάρω το επίδομα ανεργείας. Είμαι με μια μικρή διατροφή και επίδομα μονογονιού. Θελω να δουλέψω αλλα ποιος θα με πάρει δουλειά, όταν μπορώ μονο πρωινές ώρες να εργαστώ, διότι μετά το σχολείο το μωρό μου δεν έχει κανένα να το προσέχει και ειμαι συνέχεια μαζι του;"

Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός οπως μας αποκάλυψε ότι πριν λίγες ώρες "Με πήρε τηλέφωνο επιδότης και μετά η διαχειρίστρια ότι θα πρέπει να πληρώσω και 100ευρω για τον επιδοτή και αν δεν βγω στην προθεσμία θα έχω να πληρώσω ακόμα 700ευρω για νομικά και δικαστήρια δεν κατάλαβα τι εννοούσε".

Η 24χρονη αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της ζωής , δεν τα έβαλε ποτέ κάτω, αυτό που ζητά ειναι ένα σπιτί να μείνει σαν ανθρωπος με το παιδί της, πληρώνοντας ενοίκιο αλλα όπως μας είπε "Ποιος θα με βάλει τόσο άμεσα σπιτί του, όταν δεν έχω προκαταβολή να δώσω ( ενώ ήδη πρέπει να κάνω διακανονισμό για 2 ενοικία που χρωστώ διότι μου κόπηκε το επιδομα ενοικίου γιατι δεν μου ανανέωσε το συμβόλαιο η ιδιοκτήτρια) . Θελω να δουλέψω για μένα και το παιδί μου".

Οπως μας εξήγησε η 24χρονή οι Υπηρεσίες Ευημερίας όταν τους το ανάφερε πριν ένα μήνα της είπαν ότι θα έπρεπε να βρει πρώτα σπιτι για ενοίκιο με συμβόλαιο ώστε ξανά να αιτηθεί το επίδομα. "Χωρίς δουλειά όμως και τόσο ξαφνικά να με πετάνε έξω πως να βρω κάποιον να μου ενοικιάσει;" αναφέρει η 24χρονη.

Μια ιστορία που ραγίζει καρδιές, με μια 24χρονη η οποία θέλει να εργαστεί, θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια οπως έκανε πάντα, να πάρει τη ζωή στα χέρια της, όμως οι συνθήκες της ζωής την έφεραν ένα βήμα με ένα παιδί στο χέρι να μένει τόσο ξαφνικά χωρίς στέγη και δουλειά.

Μια ιστορία που ειδε το φως της δημοσιότητας μετά απο το προηγούμενο άρθρο με μια εκ των διαχειριστών της ομάδας "Προφέρω Απλόχερα/Κύπρος" κ.Σάλλυ Παναγιώτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top