ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοιχεία για τα οικονομικά του δίδει στη δημοσιότητα ο ΟΚΥπΥ

Στοιχεία για τα οικονομικά του δίδει στη δημοσιότητα ο ΟΚΥπΥ

Στοιχεία αναφορικά με την εικόνα των οικονομικών του για το 2021, δίδει στη δημοσιότητα Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ο οποίος εκφράζει προβληματισμό για την εικόνα των οικονομικών του Οργανισμού, όπως παρουσιάζεται στα ΜΜΕ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση των τελευταίων ημερών για τα οικονομικά του Οργανισμού, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως «παρά το υψηλό κόστος της υγειονομικής κρίσης, η εκτίμηση των πραγματικών αποτελεσμάτων του ΟΚΥπΥ για το χρόνο 2021 παρουσιάζει μικρό λειτουργικό έλλειμμα, περίπου €4 εκ. και όχι ύψους €148 εκατομμυρίων».

«Σεβόμαστε απόλυτα τα χρήματα του πολίτη. Έχει σημασία και το τελευταίο ευρώ να κατανέμεται σωστά, να έχει όφελος για τον ασθενή», δήλωσε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Χρίστης Λοϊζίδης, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ «η πραγματική εικόνα που αντικατοπτρίζει τα οικονομικά του Οργανισμού για το 2021 είναι 120 εκατομμύρια ευρώ είναι προϋπολογισμένες δαπάνες για Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ) και για την Δημόσια Υγεία και 31 εκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιουχικές δαπάνες (επενδύσεις σε υποδομές, ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις)».

Όπως σημειώνει «για τα επόμενα 5 έτη οι συγκεκριμένες δαπάνες υπολογίζονται να ανέλθουν στα 220 εκατομμύρια ευρώ», για να προσθέσει πως «αυτές οι δαπάνες δεν αποτελούν λειτουργικό έλλειμμα του ΟΚΥπΥ».

«Το έλλειμμα που αφορά σε λειτουργικές δαπάνες υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ», σημειώνει.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι «το κόστος της πανδημίας, τη διαχείριση της οποίας έχουν αναλάβει εξολοκλήρου τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού, υπολογίζεται σε περίπου €100 εκατομμύρια μέχρι σήμερα. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται επενδύσεις σε υποδομές και μηχανήματα, αγορά αναλωσίμων καθώς και σε κόστος προσωπικού για υπερωρίες κ.ά».

«Ο ΟΚΥπΥ, αποδεδειγμένα, καταβάλλει συνεχή προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών του εξόδων. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για εφαρμογή των απογευματινών ωραρίων στα νοσηλευτήριά του, γεγονός που αναμένεται να φέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία του και θα βελτιώσει ουσιαστικά την εξυπηρέτηση των ασθενών, οι οποίοι είναι πάντα στο επίκεντρό του. Ο ΟΚΥπΥ προτίθεται να ζητήσει παράταση της 5χρονης περιόδου στήριξης του από την κυβέρνηση για όσο διαρκέσει η πανδημία, συν τουλάχιστον δύο χρόνια», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top