ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Κέντρο Υγείας Παλαιχωρίου διενεργήθηκαν το Σάββατο 138 εμβολιασμοί

Στο Κέντρο Υγείας Παλαιχωρίου διενεργήθηκαν το Σάββατο 138 εμβολιασμοί

Στο Κέντρο Υγείας Παλαιχωρίου, όπου κινητή μονάδα διενεργούσε το Σάββατο εμβολιασμούς, έγιναν 138 εμβολιασμοί.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τους 138 εμβολιασμούς, οι 7 αφορούσαν εμβολιασμό με την 1η δόση, ο ένας με τη 2η δόση και οι 130 με την 3η δόση.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιχωρίου, όπου η κινητή μονάδα διενεργούσε εμβολιασμούς.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι σήμερα βρισκόμαστε στο ηρωικό Παλαιχώρι για δύο σκοπούς.

Ο πρώτος, συνέχισε, είναι να προωθήσουν τον εμβολιασμό στους ηλικιωμένους.

«Στόχος του Υπουργείου είναι να προσφέρει αυτή την ευκαιρία στους ηλικιωμένους, που είναι δύσκολο να μετακινηθούν στις πόλεις για να εμβολιαστούν, ώστε να θωρακιστούν από τον ιό», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «δεύτερος στόχος της παρουσίας μου εδώ, είναι να ενημερωθώ από τον Κοινοτάρχη της κοινότητας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Παλαιχώρι και έχουν σχέση με τον τομέα της υγείας».

«Είχαμε μία ενημέρωση και θα επιληφθούμε όλων των θεμάτων που έχουν τεθεί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας. Υπάρχει πρόβλημα με τον φαρμακοποιό και κάποιες επιπρόσθετες ειδικότητες γιατρών που τις έχουμε συζητήσει και θα τις μελετήσουμε σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ», σημείωσε.

Αύξηση κρουσμάτων

Αναφορικά με την αύξηση κρουσμάτων, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί την κατάσταση καθημερινά.
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή, αλλά ούτε εφησυχασμός. Θέλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα, τα πρωτόκολλα κι αν τα τηρήσουμε όλοι ευλαβικά και εμβολιαστούμε, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε.

ΓεΣΥ

Όσον αφορά το ΓεΣΥ, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι από τη στιγμή που τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να πω».

«Υιοθετώ την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Συνέχεια στον Πεδουλά, στα Κρασοχώρια

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, σε δηλώσεις της είπε ότι «σήμερα από τις 8 το πρωί που άνοιξε το εμβολιαστικό πρόγραμμα ως αυτή τη στιγμή 12 η ώρα το μεσημέρι έχουμε κάνει γύρω στους 120 εμβολιασμούς».

«Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εμείς έχουμε φτάσει το στόχο μας που είναι 80,1%, ήταν στόχος του Υπουργού και τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε ως το 82% και αν τα καταφέρουμε στο 84%. Αυτή τη βδομάδα θα συνεχίσουμε στον Πεδουλά, στα Κρασοχώρια και στις 20 Νοεμβρίου θα κάνουμε ένα μεγάλο walk in σε εμπορικό κέντρο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας η κα. Γιαννάκη είπε ότι «η ομάδα των εθελοντών που είναι σήμερα μαζί μου στο κέντρο, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε όλους τους εμβολιασμούς γιατί ο μοναδικός στόχος, είναι να εμβολιάσουμε περισσότερο κόσμο, καθώς στην 3η δόση τώρα, είμαστε γύρω στις 45.000».

«Είναι μικρό το ποσοστό αλλά τώρα που μπήκε και ηλικία των 50 ετών ευελπιστούμε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί. Ο κόσμος θα συνεχίσει να φοράει τις μάσκες του, θα συνεχίσει να μη βρίσκεται σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ακόμη κι αν έρθει άλλο κύμα πανδημίας εμείς θα ετοιμαστούμε και θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top