ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μπορούν τα χάπια ν’ αντικαταστήσουν τα εμβόλια; Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για το πώς λειτουργούν -ΒΙΝΤΕΟ

Μπορούν τα χάπια ν’ αντικαταστήσουν τα εμβόλια; Η απάντηση του Δρ. Καραγιάννη για το πώς λειτουργούν -ΒΙΝΤΕΟ

«Χρησιμοποιούμε ένα χάπι για θεραπεία και όχι πρόληψη», ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης μιλώντας για το χάπι κατά του κορωνοϊού που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χάπια δεν θα αντικαταστήσουν τα εμβόλια.

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, μίλησε στον Alpha και είπε χαρακτηριστικά πως «είναι καλύτερα να μην νοσήσουμε γι’ αυτό να επιλέξουμε τον εμβολιασμό μας. Ο ασθενής πρέπει να παίρνει 3-4 ταμπλέτες το πρωί και το ίδιο το βράδυ. Πρόκειται για θεραπείες που είναι αρκετά δαπανηρές, οπόταν η χρήση τους γίνεται με προσοχή».

Έπειτα εξήγησε ότι τα φάρμακα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εμβολιασμένους και από ανεμβολίαστους ασθενείς, με τους γιατρούς να έχουν τον τελικό λόγο.

Το χάπι της εταιρείας Merck

«Αυτό το φάρμακο είναι τροποποιημένο ούτως ώστε όταν ο ιός το χρησιμοποιήσει να σταματάει άμεσα την περαιτέρω σύνθεση της αλυσίδας του RNA του ιού. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να μπαίνει εμπόδιο στον πολλαπλασιασμό του ιού. Το φάρμακο χρησιμοποιείται και για άλλους RNA ιούς. Φαίνεται να είναι αποτελεσματικό κατά 50%».

Το χάπι της Pfizer

«Πάλι σταματάει τον πολλαπλασιασμό του ιού και η αποτελεσματικότητα του ανεβαίνει στο 85%. Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top