ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Aίτημα να μην περιληφθεί στο ίδιο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους ο βουλευτής

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Aίτημα να μην περιληφθεί στο ίδιο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους ο βουλευτής

Mη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απάντησε σήμερα ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης και περιλαμβάνεται πλέον σε κοινό κατηγορητήριο μαζί με τους Βάσο Βασιλείου και Ευστάθιο Ευσταθίου, οι όποιοι επίσης απάντησαν μη παραδοχή σε προηγούμενη δικάσιμο, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η ακρόαση της υπόθεση ορίστηκε και για τους τρεις, δηλαδή το Γ. Μιχαηλίδη και τους Β. Βασιλείου και Ε. Ευσταθίου, για τις 24 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι Φ. Σαρίκας και Γ. Σιαηλής θα κατηγορηθούν αφού πρώτα εξεταστούν οι προδικαστικές ενστάσεις που εγείρουν.

Ο Γ. Μιχαηλίδης φέρεται να έλαβε ως μίζες με εταιρείες που συνεργάστηκαν με το ΣΑΠΑ το ποσό των 327 χιλιάδων ευρώ.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος μαζί με τους Σ. Βέργα και Ε. Μαλληκίδη.

Ο δικηγόρος του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα, Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε στο δικαστήριο ότι θα υποβάλει αίτημα να μην περιληφθεί ο πελάτης του στο ίδιο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους, σημειώνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις με βάση το σχετικό άρθρο 40. 

Το δικαστήριο όρισε την 18η Σεπτεμβρίου 2015  ως ημερομηνία κατά την οποία θα εξεταστεί το αίτημα αυτό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής υποστήριξε αρχικά ότι στο κατηγορητήριο δεν διευκρινιζόταν ο τόπος  στον οποίο διεπράχθησαν κάποια από τα αδικήματα της δωροδοκίας, με την κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από το δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’ Νίνο Κέκκο και το δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου να δηλώνουν ότι τα χρήματα δόθηκαν στον κ. Σιαηλή από εκπρόσωπο της ΕNVITEC, όπως κατηγορείται, στην Αθήνα.

O συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή ανέφερε πως η πλευρά του πελάτη του δεν ήταν έτοιμη να απαντήσει στις κατηγορίες ούτε και σήμερα και το δικαστήριο όρισε την 18η Σεπτεμβρίου 2015 ως ημερομηνία για να απαντήσει παραδοχή ή μη.

Η πλευρά του κ. Γ. Σιαηλή ζήτησε επίσης αναστολή των περιοριστικών όρων που εφαρμόζονται με βάσητους οποίους δεν μπορούν οι κατηγορούμενοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, επειδή στα μέσα Ιουνίου και στα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για οικογενειακούς λόγους.

Ο κ. Κέκκος δεν έφερε ένσταση στο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλή και η πρόεδρος του δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους επέτρεψε στον κατηγορούμενο όπως του παραχωρηθεί από τώρα η ταυτότητα προκειμένου να μπορεί να εκδώσει τα εισιτήρια του.

Για τους Φ. Σαρίκα και Γ. Μιχαηλίδη συνέχισαν να ισχύουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, δηλαδή υπογραφή εγγύησης 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Ο Γιώργος Σιαηλής υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top