ΔΙΕΘΝΗ

Επέκταση της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου κατά COVID στους 40 ετών και πάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επέκταση της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου κατά COVID στους 40 ετών και πάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η επέκταση του προγράμματος χορήγησης της τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους κατοίκους ηλικίας από 40 ετών και πάνω ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλοι οι πολίτες αυτών των ηλικιακών κατηγοριών θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν την τρίτη δόση έξι μήνες μετά από τη δεύτερη.

Μέχρι σήμερα την ενισχυτική δόση δικαιούνταν οι πολίτες από 50 ετών και πάνω, καθώς και οι κλινικά ευάλωτοι κάθε ηλικίας.

Η απόφαση ακολουθεί σύσταση της αρμόδιας Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) και τα αποτελέσματα της πρώτης μελέτης βασισμένης σε πραγματικά δεδομένα από την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου που δείχνουν πως δύο εβδομάδες μετά από τη λήψη της αναμνηστικής δόσης η προστασία έναντι συμπτωματικής λοίμωξης για τους 50 ετών και άνω είναι τουλάχιστον 93,1% για όσους είχαν κάνει δόση του σκευάσματος της AstraZeneca και 94% για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

H JCVI συστήνει να χορηγείται ως τρίτη δόση εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna, ανεξαρτήτως του εμβολίου που είχε χορηγηθεί για τις δύο πρώτες δόσεις.

Η επιτροπή ανάφερε επίσης ότι για τους ηλικίας κάτω των 40 ετών «δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις μείωσης της προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης από την COVID-19» με την παρέλευση χρόνου μετά από τη δεύτερη δόση.

Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 12,6 εκατομμύρια τρίτες δόσεις του εμβολίου, δηλαδή σε ποσοστό σχεδόν 22% των πολιτών άνω των 12 ετών. Τη δεύτερη δόση έχουν κάνει 46 εκ. πολίτες άνω των 12 ετών, δηλαδή ακριβώς το 80% αυτών.

Η επιτροπή JCVI συνέστησε επίσης τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου στους εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών. Αυτή θα πρέπει να προσφέρεται 12 εβδομάδες μετά από την πρώτη δόση. Σε αυτή την περίπτωση θα δίνεται το εμβόλιο της Pfizer.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top