ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γεμίζουν με ασθενείς Covid τα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ- Στον ιδιωτικό τομέα τα άλλα επείγοντα περιστατικά

Γεμίζουν με ασθενείς Covid τα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ- Στον ιδιωτικό τομέα τα άλλα επείγοντα περιστατικά

Ασφυκτική αρχίζει να γίνεται η πίεση στα δημόσια νοσηλευτήρια από λοιμώξεις covid και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα xτυπήσουν για μια ακόμη φορά την πόρτα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για παραπομπή των περιστατικών εκτός του κορωνοϊού, που χρήζουν άμεσης νοσηλείας.  

Τα δεδομένα δείχνουν μια παρατεταμένη ανοδική τάση τόσο στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας (που είναι ο προθάλαμος των εισαγωγών στα νοσοκομεία), όσο και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (MAΦ), που είναι το στάδιο πριν την εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Συγκεκριμένα μέχρι χθες βράδυ στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 88 ασθενείς με covid. Από αυτούς οι 39 είναι σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Οι 13 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 25 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Μιλούν οι αριθμοί

Πριν από μια ακριβώς εβδομάδα οι ασθενείς με  covid που νοσηλεύονταν στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ ήταν 67, εκ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 22 ασθενείς, οι οκτώ είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 13 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την σταθερά ανοδική πορεία που καταγράφουν οι δείκτες, γεγονός που προβληματίζει την επιστημονική και διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ αλλά και το υπουργείο Υγείας.

ΟΚΥπΥ και υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε συνεχή επαφή για διαχείριση της κατάστασης, η οποία επί του παρόντος θεωρείται ελεγχόμενη. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ μελετούν τη λύση που εφαρμόστηκε αποτελεσματικά όταν υπήρξε και πάλιν συμφόρηση στα δημόσια νοσηλευτήρια, με την παραπομπή ασθενών non covid στον ιδιωτικό τομέα. Ο ΟΚΥπΥ επικαιροποιεί το πλάνο που έχει εφαρμόσει ξανά στο παρελθόν και οι περαιτέρω αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση των δεδομένων που θα διαμορφωθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου, οι εισαγωγές σε θαλάμους covid κυμαίνονται κοντά στις 7-8 την ημέρα. Στην πλειοψηφία τους οι εισαγόμενοι (κατά 65%) είναι ανεμβολίαστοι ενώ από τους υπόλοιπους, οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις πριν από έξι και πλέον μήνες. Η φθίνουσα ανοσία που διαπιστώνεται λήφθηκε υπόψη από το υπουργικό Συμβούλιο για την απόφαση που έλαβε για τη χορήγηση τρίτης δόσης από τους ενήλικες μετά την παρέλευση έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top