ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπαθούν να «γλιτώσουν» τους εξωτερικούς χώρους εστίασης: Ζητούν τροποποίηση του μέτρου για τους ανεμβολίαστους – Όλες οι πληροφορίες

Προσπαθούν να «γλιτώσουν» τους εξωτερικούς χώρους εστίασης: Ζητούν τροποποίηση του μέτρου για τους ανεμβολίαστους – Όλες οι πληροφορίες

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν, κυρίως σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των ανεμβολίαστων πολιτών στους χώρους εστίασης, με τον κ. Φάνο Λεβέντη να δηλώνει πως δεν θα αντέξουν πολλές επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα αναφέρει ότι θα κάνουν ότι μπορούν για άρση του συγκεκριμένου μέτρου ή τουλάχιστον να εξαιρεθούν οι εξωτερικοί χώροι εστίασης.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, δήλωσε πως οι επιχειρηματίες είναι αγανακτισμένοι, ενώ την ίδια ώρα αναφέρει πως για ακόμη μια φορά την «πληρώνουν», οι χώροι εστίασης, για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε έλλειψη διαβούλευσης, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε πως με τα όσα αποφάσισε η κυβέρνηση φέρνει τους πολίτες σε διαχωρισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι οικογένειες, που πλέον δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν μαζί για φαγητό ή για ένα καφέ: «Όλα άλλαξαν τελευταία στιγμή, καθώς και κάποια μέλη της επιδημιολογικής ομάδας διαφωνούν με τα συγκεκριμένα μέτρα», δήλωσε.

Την ίδια ώρα ανέφερε πως θα προσπαθήσει να έχει συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Υγείας αλλά και επικοινωνία με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τροποποίηση του συγκεκριμένου μέτρου ή για μια προσπάθεια να εξαιρεθούν οι εξωτερικοί χώροι εστίασης.

Κλείνοντας ανέφερε: «Πολλοί επιχειρηματίες δεν θα αντέξουν. Ο Κλάδος της εστίασης πληγείτε εδώ και ενάμιση χρόνο, πρέπει το Υπουργείο Υγείας να δει την λογική για κάθε μέτρο που αποφασίζει»

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας
από τις 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

  • κλειστά και υπαίθρια γήπεδα
  • θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων
  • νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top