ΕΛΛΑΔΑ

Αποβολή της πολιτικής αγωγής ζητούν οι κατηγορούμενοι στη δίκη της ΧΑ

Αποβολή της πολιτικής αγωγής ζητούν οι κατηγορούμενοι στη δίκη της ΧΑ

Δεκαοκτώ από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής κάθονται στο εδώλιο στην έκτη, κατά σειρά, συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Και σήμερα απουσιάζουν οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης , μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενώ από τους κατηγορούμενους νυν και πρώην βουλευτές στο δικαστήριο βρίσκεται μόνο ο Στάθης Μπούκουρας ο οποίος έχει εδώ και καιρό διαχωρίσει τη θέση του.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους και ζητούν την αποβολή της πολιτικής αγωγής των συγγενών των θυμάτων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

«Θέλουμε ένα νόμιμο αντίπαλο και όχι κάποιον άσχετο που αποζητά δημοσιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση που έκαναν στο δικαστήριο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του κατηγορούμενου Χρ. Στεργιόπουλου, ο οποίος τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για την δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λούκμαν στα Πετράλωνα.

Τώρα, στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή οι συνήγοροι του Χρ. Στεργιόπουλου ζήτησαν να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή η οικογένεια του θύματος καθώς - όπως είπαν - για την υπόθεση αυτή ο εντολέας τους έχει κριθεί και καταδικαστεί. «Στη δίκη εκείνη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, νομίμως παρέστησαν τότε οι γονείς του θύματος, σήμερα ωστόσο οι συγγενείς δεν έχουν δικαίωμα να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή», τόνισε στο δικαστήριο ο Αντ. Φούσας εκ των συνηγόρων του Χρ. Στεργιόπουλου και πρόεσθεσε: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραστεί διότι το αδίκημα εκείνο έχει κριθεί. Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ο Στεργιόπουλος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, και ούτε βρέθηκε τίποτα πάνω του».

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ενημέρωσε πως θα ζητηθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για τους κατηγορούμενους που βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό να εξαιρεθεί η μετακίνηση τους προς το Δικαστήριο «ώστε να μην κωλύεται εξ αυτού του λόγου η εμφάνιση τους στο δικαστήριο». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των κατηγορουμένων που βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό είναι και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Μάλιστα, ο συνήγορος του Τάκης Μοχαλόλιας είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ότι «όταν έρθει η ώρα θα προσφύγει ο ίδιος στο δικαστικό συμβούλιο για αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων». «Δεν πρόκειται μόνο για τον δικό σας πελάτη αλλά για πολλούς κατηγορούμενους», του απάντησε η πρόεδρος.

Από: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top